Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Strah od inflacije vinuo bitkoin i eter do novih rekorda - | K-013 Portal
bitkoin, eter, cena bitkoina, cena eter koin

Strah od inflacije vinuo bitkoin i eter do novih rekordaBitkoin i eter dostigli su jutros nove rekordne vrednosti svih vremena, surfujući na talasu obnovljenog zamajca potražnje usled intenziviranja straha investitora od rastuće inflacije.

Najveća kriptovaluta na svetu, bitkoin, trgovala se u Aziji na nivou od čak 68.564 dolara po koinu, nakon što je juče porasla za više od 7,0 odsto na 66.300 dolara, izveštava britanski portal businessmatters.co.uk.

Prethodni rekord bitkoina zabeležen u oktobru iznosio je 67.017 dolara.

Istovremeno, i druga najpopularnija globalna kriptovaluta eter skočila je na nov rekordni nivo od 4.837,59 dolara, prema podacima sa platforme KoinMarketkap.

Masovne kupovine bitkoina podstaklo je prošlomesečno dugo očekivano listiranje prvog američkog fonda povezanog s tom kriptovalutom kojim se trguje na berzi, što je ojačalo poverenje u njenu budućnost i ocenjeno kao još jedan korak napred na njenom putu sa margine globalnih finansija.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.