Studenti Ekonomskog fakulteta osvojili tri medalje u Bostonu -
studenti ekonomskog fakulteta, ekonomski fakultet

Studenti Ekonomskog fakulteta osvojili tri medalje u Bostonumontekristo 0507


Studenti Ekonomskog fakulteta osvojili su tri medalje na takmičenju Bostonske konsultantske grupe " BCG Digital Strategy Cup 2020" - zlatnu medalju osvojio je Filip Mikanović, drugo mesto pripalo je Ivanu Grguroviću, a treće mesto zauzeo je Stefan Mijalčić sa svojim timom.

Takmičari iz zemalja regiona učestovali su u simulaciji poslovnih transakcija, a njihov zadatak bio je da kroz evaluaciju rada kompanije daju preporuku , "Private Equity fondu" da li da kupe kompaniju ili ne.

Osnovni zadatak studije slučaja koji su rešavali takmičari bio je istraživanje tržišta suplemenata u ishrani, kao što su multivitamini, vitamini i probiotici.

Neophodno je bilo da se predstavi konkurencija i pozicija targetirane kompanije na tržištu.

Kroz evaluaciju biznis plana i analizu finansijskih i operativnih indikatora kompanije bilo je potrebno da se zaključi koliko su očekivanja i predviđanja targetirane kompanije realna.

Filip Mikanović, bivši student sa smera Economics and Finance i alumnista EKOF Case Study Club , kazao je da je sa takmičenja najveći utisak ostavila realna simulacija jednog radnog dana u vodećoj konsultantskoj kući, odnosno rad pod pritiskom, brzo donošenje odluka, kompleksna tematika i dinamična timska atmosfera.

"Drago mi je da sam ovom prilikom upoznao i imao priliku da radim sa uspešnim studentima iz regiona, kao i da zajedno sa kolegama sa Ekonomskog fakulteta najbolje moguće predstavim naš fakultet", izjavio je Mikanović.

Osim Mikanovića, Ivana Grgurovića, studenta master programa Kvantitativne finansije i alumnisti EKOF Case Study Club , Mijalčića - studenta sa smera Economics and Finance i član EKOF Case Study Club , među studentima Ekonomskog fakulteta učestvovali su Nikola Fras, Anastasija Lončarević, Jelena Vlainić i Aleksa Antić.

BCG Digital Strategy Cup 2020 ima za cilj da približi studentima due dilligence, dubinsku analizu, kao jedan od ključnih koraka u procesu kupovine kompanije.

Izabrana 24 studenta predvodili su mentori, iskusni konsultanti, a žiri je bio sastavljen od partnera i direktora.

Pobednici će pored vrednih nagrada dobiti ponudu za zaposlenje i praksu.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.