fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

tik tok, zabranjen pristup tik toku deci ispod 13 godina

TikTok zabranio pristup deci ispod 13 godina

Kineska platforma za postavljanje video snimaka je danas blokirala pristup deci ispod 13 godina na aplikaciji TikTok i koristiće veštačku inteligenciju da potvrdi godište korisnika, nakon nedavne smrti desetogodišnje devojčice iz Palerma koja je izvršila samoubistvo vešanjem u Blekaut (onesvesćivanje) izazovu.

Nadzorno telo Italije će proceniti efikasnost mera koje je objavio TikTok, prenela je ANSA.

Nakon smrti devojčice 21. januara, usledio je slučaj žene (48) iz Sirakuze na Siciliji, koja je ispitana zbog navodnog podstrekivanja na samoubistvo postavljanjem video snimka na TikToku, na kojem se vide muškarac i žena kako obmotavaju lepljivu traku oko usta i nosa, u još jednom Blekaut izazovu

Istražitelji su, u međuvremenu, proširili istragu povodom smrti devojčice iz Palerma, postavljajući pitanja Fejsbuku i Instagramu kako je bilo moguće da otvori naloge na njihovim platformama.

Fejsbuk je poručio da će potpuno sarađivati sa istražiteljima, a što se tiče uticajne TikTokerke iz Sirakuze, policija je otkrila da je postavila još snimaka, uz pomoć kojih je došla do 730.000 pratilaca raznih uzrasta.

Oni prate oko 20 opasnih izazova, uključujući udisanje kreme kroz nos, zatvaranje očiju klještama i inscenirano lomljenje ruke loncem za kuvanje.

Sve izazove je izvela žena iz Sirakuze, a svi njeni video snimci su uklonjeni.

(Agencije)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.