Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VIDEO: Ilon Mask predstavio prototip humanoidnog robota "Optimus", nada se masovnoj proizvodnji - | K-013 Portal
ilon mask, robot optimus

VIDEO: Ilon Mask predstavio prototip humanoidnog robota "Optimus", nada se masovnoj proizvodnjiDirektor Tesle Ilon Mask pokazao je prototip humanoidnog robota "Optimus".

On predviđa da će proizvođač električnih vozila moći da proizvede milione primeraka i prodaje ih za manje od 20.000 dolara, što iznosi manje od trećine cene modela Y.

"Imamo još mnogo posla da poboljšamo Optimusa", rekao je Mask na predstavljanju robota u Teslinoj kancelariji u Palo Altu u Kaliforniji, prenosi Rojters.

On je rekao da očekuje da će kompanija biti spremna da prima porudžbine za "Optimusa" za tri do pet godina.
 
Prototip modela za koji je Tesla naveo da je razvijen u februaru izašao je da mahne okupljenima, a tom prilikom prikazan je i video o tome kako radi jednostavne zadatke, kao što su zalivanje biljaka i nošenje kutija.
 
Tim je na kolicima doneo robota koji je težak 73 kilograma, a Mask je rekao da se nada da će robot uskoro moći da hoda.
 
"Nije bio sasvim spreman za hodanje, ali mislim da će se to rešiti za nekoliko nedelja", izjavio je Mask.
 
Rekao je da postojećim humanoidnim robotima "nedostaje mozak" - i sposobnost da sami rešavaju probleme. Nasuprot tome, Optimus bi bio "ekstremno sposoban robot" i Tesla namerava da proizvede milione njih.
 
Za razliku od drugih proizvođača, Tesla vidi priliku u proizvodnji robota za masovno tržište koji bi mogli da se koriste u fabričkom radu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.