WhatsUp promenio pravila o zaštiti privatnosti, korisnici negoduju
aplikacija whatsup, vocap

WhatsUp promenio pravila o zaštiti privatnosti, korisnici negoduju
montekristo 0507


Kompanija Vocap, u vlasništvu Fejsbuka, suočila se danas sa nizom pritužbi Evropske organizacije za zaštitu potrošača i drugih grupa zbog ažuriranja svojih odredbi o zaštiti privatnosti.

Ovaj potez je izazvao globalno negodovanje korisnika, zbog čega su neki prešli na rivalske aplikacije kao što su Telegram i Signal.

Vocap je u januaru uveo nove odredbe o zaštiti privatnosti, koje mu omogućavaju da deli neke podatke sa Fejsbukom i njegovim drugim ćerkama firmama.

Tada je rečeno da najnovije izmene omogućavaju korisnicima da komuniciraju sa kupcima i da takve izmene neće uticati na privatne konverzacije.

Evropska organizacija za zaštitu potrošača i njenih osam članica kritikovali su promenu i podneli su žalbu Evropskoj komisiji i Evropskoj mreži za zaštitu potrošača, navodeći da Vocap nezakonito vrši pritisak na korisnike da prihvate njegovu novu politiku.

"Sadržaj ovih obaveštenja, njihova priroda i tajming, stvaraju neprimeren pritisak na korisnike i narušavaju njihovu slobodu izbora i zato predstavljaju kršenje direktive EU o nepoštenoj trgovinskoj praksi", navodi se u zajedničkom saopštenju ovih organizacija.

U saopštenju su dodaje da Vocap nije jednostavnim i razumljivim jezikom objasnio prirodu promena.

"Dvosmislenost predstavlja kršenje zakona EU o zaštiti potrošača, koji kompanije obavezuje na jasne i transparentne uslove ugovora i komercijalnu komunikaciju", navode.

Zatraženo je da Evropska mreža za zaštitu potrošača i evropske vlasti za zaštitu podataka rade zajedno na rešavanju problema sa zaštitom privatnosti i prava potrošača.

(Tanjug)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble