fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

windows 10

Windows 10 odlazi u istoriju 2025. godine

Vest koja je zatekla ljubitelje operativnog sistema Windows 10 jeste ta da će kompanija Microsoft trenutni operativni sistem izbaciti iz upotrebe 14. oktobra 2025. godine. To bi značilo da će se tada pojaviti novi operativni sistem, jer će aktuelnom prestati podrška.

Prelazak na novu verziju trajaće četiri godine, a počeće 24. juna 2021. godine. Zanimljivo je da je čuvena kompanija ovu vest prezentovala veoma tiho tokom ažuriranja stranice za podršku. Prethodno je na stranici bilo objavljeno kada će Microsoft ukinuti podršku za određene verzije operativnog sistema Windows 10, piše Engadget.

Podsetili su da je Microsoft počeo da podržava Windows 10 Home i Pro 29. jula 2015. godine, te će tačno nakon 10 godina ovaj operativni sistem otići u istoriju.

Ono što najviše zanima korisnike ovog operativnog sistema je to šta će im ponuditi naredni, zvao se on Windows 11 ili nekako drugačije. Pretpostavlja se da će doći do redizajna, i da će Windows prodavnica takođe doživeti promene.

Microsoft je nedavno otkazao Windows 10X , koji je u početku bio namenjen uređajima sa dva ekrana. Rečeno je da će neke funkcije planirane za taj operativni sistem uneti u standardnu verziju Windows. Možda će to olakšati proizvođačima i programerima da podrže uređaje sa dva ekrana, a da se pritom ne mora koristiti odvojena verzija Windowsa.

(Biznis.rs)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.