Zabranite da vas Google prati -
Zabranite da vas Google prati

Zabranite da vas Google prati
montekristo 0507


Kao što smo već veoma dobro naučili, ništa na internetu nije besplatno. Sve što ne platimo novcem, verovatno ćemo platiti nekim informacijama koje su dragocene zbog oglašavanja. Ne možemo od svega da se zaštitimo, ali možemo da uradimo sve što je u našoj moći.

Praćenje lokacije je veoma korisna funkcija mobilnih telefona - naročito kada želimo da pronađemo obližnje restorane ili benzinske pumpe. Međutim, tu je pitanje privatnosti. Da li želite vas Google prati u stopu? Evo kako možete da sprečite to na Android operativnom sistemu.

Verovatno znate da Google može da prati vašu lokaciju i kretanje putem aplikacije Google Maps. Sličnu stvar radi i vaš Android telefon uz pomoć nekih drugih programa.

Ako zaista želite da isključite lokaciju, to je, naravno, moguće. Međutim, može da smanji funkcionalnost nekih usluga kao što su prognoza vremena ili navigacija, prenosi tPortal.

Koristite browser

Otvorite internet-stranicu https://myactivity.google.com/ i tamo odaberite "Activity Controls", sa leve strane. Pronađite funkciju koju želite, i isključite je.

Aktivnosti koje bi otkrile vašu lokaciju uključuju "Web and App Activity" i "Location History". Možete da isključite i "Include audio recordings", koja šalje snimke glasa dok koristite aplikacije i nalazi se pod "Web & App Activity".

Bacite pogled i na "Device Information" (radi se o informacijama o kontaktima, kalendarima i tako dalje) i "Ad Personalization" (koji personalizuje reklame prema onome što radite u aplikacijama).

Nakon što zaustavite sve podatke koje će Google hteti da sakupi, vreme je da izbrišete sve podatke koje je do sad sakupio. Vratite se u "My Activity" i odaberite "Delete activity by".

Dobićete prozor u kojem možete da obrišete samo deo ili sve aktivnosti koje ste obavili u nekom periodu.

Tu birajte "All time" ili "Custom range", a moguće je da filtrirate informacije u zavisnosti od usluge (reklame, Chrome, Google Play Store itd).

Na Android operativnom sistemu

Da biste ograničili šta Google sme, a šta ne na vašem Androidu, idite u podešavanja i otvorite odeljak u vezi sa internet nalozima.

Tamo odaberite svoj Google nalog i nađite stavku "Manage your data & personalization", a zatim "Activity controls".

Dalje možete sami da odaberete koje aktivnosti hoćete da pauzirate, ograničite i slično. Ako želite detaljniji uvid u vaše aktivnosti, odaberite "'Manage your activity controls" da biste dobili pristup još jednoj sličnoj stranici.

(B92)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble