Avio-kompanija Emirejts brzim testovima proverava da li putnici imaju virus korona -

Avio-kompanija Emirejts brzim testovima proverava da li putnici imaju virus korona

Avio-kompanija Emirejts objavila je da je prva uvela brze testove kojima se na Međunarodnom aerodromu u Dubaiju za deset minuta detektuju putnici s virusom korona.

Kako se navodi, testove krvi napravila je Uprava Dubaija za zdravstvo i rezultati se dobijaju za deset minuta.

Ujedinjeni Arapski Emirati, koji su zvanično registrovali 5.000 zaraženih virusom korona i 28 umrlih, prekinuli su sve komercijalne letove 23. marta.Međutim, avio-kompanijama te zemlje, među kojima je i Emirejts kao najveća avio-kompanija na Bliskom istoku, a četvrta na svetu, od prošle nedelje je dozvoljeno da obavljaju ograničen broj letova da bi iz Emirata vratile strance u njihove zemlje.

Tako su juče svi putnici na letu za Tunis testirani pre polaska iz Dubaija. Frans pres piše da kompanija nije navela kakvi su bili rezultati tih testova, ni šta se događa ako je neko pozitivan na virus korona.

Kompanija je takođe navela da je uvela zaštitne mere za putnike i zaposlene, kao što je održavanje određene distance i obavezno nošenje rukavica i maski.Emirejts gleda kako će postepeno da nastavi prevoz putnika. Prekid letova posebno je pogodio zaposlene pošto je firma smanjila troškove tako što je na tri meseca smanjila za 25 do 50 odsto osnovne plate za većinu od oko 100.000 zaposlenih, najvećim delom stranaca. Kompanija je navela da je ta odluka doneta da bi se izbeglo otpuštanje.

(Beta)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com