Čarter letovi Er Srbije i posle oktobra -
er srbija, čarter letovi

Čarter letovi Er Srbije i posle oktobra

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, obavila je ukupno 224 čarter leta do destinacija u Turskoj i Egiptu od 5. jula, kada je realizovan prvi let do Antalije, do danas. Ka Turskoj su do sada obavljena ukupno 144 leta, a ka popularnim destinacijama na Crvenom moru 80 letova.

Čarter saobraćaj ka Egiptu uspostavljen je 4. avgusta, kada je avion Er Srbije poleteo za Hurgadu. Trenutno je u planu da se do turskih letovališta na Mediteranu leti do kraja oktobra, dok će se ka Egiptu, zbog dužeg trajanja sezone, letovi obavljati i posle oktobra.

"Imajući u vidu pandemiju korona virusa i prognoze koje nisu ostavljale prostora za optimizam na početku letnje sezone, možemo reći da smo ipak prilično zadovoljni postignutim rezultatima. Veliku zahvalnost dugujemo i našim partnerima, turističkim agencijama, uz čiju pomoć i saradnju organizujemo čarter letove i omogućavamo putnicima da i tokom ovih izazovnih okolnosti otputuju na zasluženi odmor", izjavio je Boško Rupić, viši menadžer agentske i korporativne prodaje u Er Srbiji.

Rupić je dodao da "često čujemo ljude da kažu da smo u ovome svi zajedno, a rad sa našim partnerima upravo pokazuje da bliska saradnja može doneti dodatnu vrednost pre svega našim putnicima, a ujedno i celokupnoj našoj turističkoj industriji".

Nacionalni avio-prevoznik je do sada obavio 124 leta do Antalije i 20 letova do Bodruma, dok je od ukupnog broja letova ka Egiptu 76 bilo ka Hurgadi, a četiri ka Šarm el Šeiku. Letovi se obavljaju avionima erbas A319 i boing B737 sa po 144 sedišta.

(Rtv)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com