Er Srbija: Avion sa likom Nikole Tesle
er srbija, air serbia, nikola tesla avion

Er Srbija: Avion sa likom Nikole Tesle
montekristo 0507


Širokotrupni putnički mlaznjak, koji će leteti pod imenom „Nikola Tesla“, imaće drugačiji vizuelni identitet od ostatka flote srpske nacionalne avio-kompanije i krasiće ga stilizovani lik najslavnijeg srpskog naučnika i pronalazača.

Novi avion erbas A330, koji će Er Srbija koristiti na svojim letovima do Njujorka, planirano je da stigne u subotu, 24. aprila, na Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, saopštila je danas nacionalna avio-kompanija.

Širokotrupni putnički mlaznjak, koji će leteti pod imenom "Nikola Tesla", imaće drugačiji vizuelni identitet od ostatka flote srpske nacionalne avio-kompanije i krasiće ga stilizovani lik naučnika i pronalazača Nikole Tesle.

Novi avion Er Srbije je svoj jedinstveni izgled dobio u Šenonu u Irskoj. Za proces farbanja, tokom kojeg su upotrebljene 22 različite boje i oko 250 litara farbe, bilo je potrebno osam dana neprekidnog rada u tri smene, sa timovima od oko 10 ljudi po smeni.

Modifikacija postojećeg dizajna Er Srbije biće primenjena isključivo na tom avionu koji krase dinamične linije, kao simboli pokreta i brzine, sa glavnim detaljem na vertikalnom stabilizatoru u vidu lika Nikole Tesle, navodi se u saopštenju.

Prepoznatljiva plava, kao deo korporativnog identiteta nacionalnog avio-prevoznika, izabrana je za osnovni kolorit Teslinog lika, za čiji je grafički prikaz upotrebljeno 19 različitih tonova ove boje.

Proizveden 2008. godine, novi avion je godinu dana mlađi od prethodnog mlaznjaka istog tipa u floti Er Srbije, a njegov prethodni operater bila je ruska nacionalna avio-kompanija Aeroflot. Avion će u srpskom registru vazduhoplova biti upisan kao YU-ARB.

Za razliku od prvog Er Srbijinog erbasa A330, YU-ARA, novi avion će imati Rols-Rojs motore. Najnovije pojačanje u floti nacionalnog avio-prevoznika imaće konfiguraciju sa 21 sedištem u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi.

Kompanija je navela da je koncept novog jelovnika inspirisan režimom ishrane Nikole Tesle i zasniva se na tri ključne reči koje mogu opisati njegovo delo i patente - energija, frekvencija, vibracija. Jelovnik za putnike ekonomske i biznis klase inspirisan je Teslinim detinjstvom, studentskim danima i boravkom u Njujorku.

Prvi erbas A330, YU-ARA, koji je u floti Er Srbije od 2016. godine, do 31. marta 2021. obavio je 819 povratnih letova do Njujorka i prevezao 319.712 putnika na toj ruti.

(Tanjug)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble