Grčka 15. juna otvara granice za Srbiju -
Grčka, grania, saobraćaj, najnovije vesti, turizam, grčka leto, grčka letovanje

Grčka 15. juna otvara granice za Srbiju

Grčka će 15. juna otvoriti granice za državljane 15 zemalja, među kojima je i Srbija, a tog dana bi trebalo da bude uspostavljen i redovan avio saobraćaj između dve zemlje.

To je potvrđeno tokom razgovora ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ambasadora Grčke u Beogradu Jorgosa Dijakofotakisa.

Dačić će 12. juna boraviti u zvaničnoj poseti Atini, gde će s ministrom inostranih poslova Grčke Nikosom Dendijasom razmotriti važna pitanja iz oblasti bilateralne, multilateralne i regionalne saradnje, kao i aktuelne teme na planu prevazilaženja posledica pandemije COVID-19.

Dačić i ambasador Grčke su ocenili da su dve zemlje pravovremenim merama i odlučnom politikom uspele da značajno ublaže posledice pandemije COVID-19 i sačuvaju ljudske živote, kao i da preduzmu značajne mere usmerene na očuvanje svojih ekonomija.

Izraženo je zadovoljstvo zbog postepene normalizacije epidemiološke situacije u obe zemlje i istaknuto da to otvara prostor za nastavak aktivnosti na daljem produbljivanju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti ekonomije.

(Tanjug)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com