Grčka usvojila nove mere za ponašanje na plažama -
grcka, plaža, pravila na plaži, grčka leto, grčka letovanje, vesti iz sveta, vesti iz regiona, turizam, najnovije vesti

Grčka usvojila nove mere za ponašanje na plažama


Grčka vlada usvojila je danas nove mere ponašanja na plažama, a neke od njih podrazumevaju da je na plažama dozvoljeno 40 kupača na 1.000 kvadratnih metara, kao i da minimalan razmak između suncobrana može da bude četiri metra, odnosno jedan metar između dve senke njihovih oboda.

Te mere usaglasili su ministri razvoja, civilne zaštite, prava i unutrašnjih poslova, a radi sprečavanja širenja virusa korona, prenosi grčki portal Katimerini.

Na snazi i dalje ostaje zabrana puštanja muzike, organizovanja događaja, upotreba barova, dok je dozvoljeno ispijanje kafe i sokova.

Kako se navodi, dozvoljena je upotreba jednog suncobrana na dve ležaljke, sa izuzetkom porodica sa malom decom, razmak između ležaljki može da bude najmanje 1,5 metara, a nisu dozvoljeni ni timski sportovi koji podrazumevaju kontakt.

Dozvoljeno je i da se na plaži prodaju upakovani proizvodi, dok je u prodavnicama blizu plaže dozvoljeno imati sto i stolicu na otvorenom, a zaposleni moraju da koriste maske.

Kazne za kompanije koje prekrše neku od mera varira u zavisnosti od stepena rizika, a kreću se u visini od 5.000 do 25.000 evra i suspenzijiom rada od 15 do 20 dana.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com