Hrvatska: Rezervacije za avgust i septembar se ne otkazuju -
pancevo, beograd, novi sad, vesti, hrvatska

Hrvatska: Rezervacije za avgust i septembar se ne otkazuju


Ministar turizma Gari Kapeli izjavio je danas da se turističke rezervacije koje su ranije bile zakazane za avgust i septembar ne otkazuju, juli je, tvrdi, u tom smislu "isto solidan", a što se tiče juna, rezervacija ima ali će s obzirom na situaciju one malo teže biti realizovane.

"Pratimo situaciju, razgovaramo s kolegama s tržišta, juče smo pričali sa slovenačkim ministrom i u maju ćemo pregovarati o detaljima ublažavanja mera. Naredne sedmice bi trebalo da se sastanu epidemiološke službe dve zemlje", najavio je Kapeli, prenela je Hina.

Dodao je da se na niovu Evropske unije traži neki zajednički protokol za putovanja.

O jučerašnjoj preporuci nemačke vlade svojim građanima da ne putuju van zemlje do sredine juna, Kapeli kaže da su takve preporuke sada logične.

Smatra, međutim, da se ljudima ne može zabraniti da, kad se otvore granice otputuju u inostranstvo, pogotovo u zemlje gde imaju u vlasništvu objekte, plovila ili drugo.

Najavio je da će početkom naredne sedmice razgovarati sa epidemiolozima o uputstvima, ponašanju i tehničko-zdravstvenim uslovima u ugostiteljskim i smeštajnim objektima, a veruje da to neće biti komplikovano i da će se objekti brzo prilagoditi novoj situaciji.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com