Ministarstvo neće oduzimati licence turističkim agencijama, rešenje za 10 dana
Rasim Ljajić, turističke agencije, licence

Ministarstvo neće oduzimati licence turističkim agencijama, rešenje za 10 dana
montekristo 0507


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija neće oduzimati licence turističkim agencijama i očekuje se da rešenje za novonastalu situaciju bude pronađeno u narednih sedam do 10 dana, najavio je danas Rasim Ljajić.

Ljajić izjavio je Tanjugu da su predstavnici ministarstva održali danas sastanak sa Udruženjem banaka Srbije, na kojem se razmatralo pitanje bankarskih garancija kao modela za obezbeđivanje garancija putovanja prilikom sklapanja turističkih aranžmana.

"Predstavnici Udruženja banaka dostaviće do kraja ove nedelje predlog procedure za operativno funkcionisanje i eventualno aktiviranje bankarskih garancija, s obzirom na to da takav model garancija putovanja do sada nikada nije bio korišćen u praksi, iako je predviđen Zakonom o turizmu. Ta procedura će biti ugrađena u novi Pravilnik o garancijama putovanja", rekao je Ljajić.

Paralelno sa tim, dodao je on, predstavnici ministarstva će posredovati između osiguravajućih kuća i turističkih agencija kako bi se rešio aktuelni spor i na taj način koristio i taj mehanizam za obezbeđivanje garancija putovanja.

"Sasvim je neuobičajeno da osiguravajuće kuće tri dana pre isteka roka važenja aktuelnih licenci naprasno obaveste agencije da neće pružati tu vrstu usluge, pravdajući to velikim stepenom rizika. Suština jeste da osiguravajuće kuće rade procenu rizika za svaku pojedinačnu agenciju i da posluju sa onim agencijama za koje procene da su stabilne i solventne", kazao je Ljajić.

Ljajić je ponovio da ministarstvo neće oduzimati licence agencijama jer očekuje da se problem reši u narednih sedam do deset dana i dodao da je letnja turistička sezona već završena kao i da se ne očekuje sklapanje novih turističkih aranžmana u tom periodu.

(Tanjug)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble