Odlažu se ekskurzije iz Srbije u Italiju zbog virusa korona, preporuka građanima da ne putuju u ovu zemlju -

Odlažu se ekskurzije iz Srbije u Italiju zbog virusa korona, preporuka građanima da ne putuju u ovu zemlju


Ministarstvo prosvete naložilo je danas srednjim školama u Srbiji da odlože studijska putovanja i ekskurzije u Italiju.

pancevo, beograd, novi sad

Ova odluka je doneta zbog epidemije virusa korona u Italiji.

Kako je saopšteno, Ministarstvo je naložilo da se studijska putovanja i ekskurzije u Italiju odlože do stabilizacije zdravstvene situacije u toj zemlji.

Preporuka građanima Srbije da ne putuju u Italiju

Ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je svim građanima Srbije da do daljeg ne putuju u ugrožena područja Italije, odnosno dok se aktuelna zdravstvena situacija ne normalizuje."Na osnovu zvaničnih izveštaja o trenutnoj zdravstvenoj situaciji u Italiji, nakon porasta broja zaraženih lica od respiratorne bolesti COVID-19 (virus korona), italijanska vlada je donela uredbu koja obuhvata čitav niz hitnih i obaveznih preventivnih mera, kako bi se izolovalo područje koje se smatra žarištem virusa", saopšteno je iz MSP.

Ova uredba stupila je na snagu 24. februara, a za sada, izolovana zona obuhvata područje severne Italije, Veneto i Lombardiju, s tim što je od subote, 22. februara, autonomna regija Friuli Venecija Đulija, uvela vanredno stanje.

Mere obuhvataju zabranu udaljavanja i pristupa pogođenim mestima, odnosno područjima gde je već registrovano prisustvo virusa, suspenziju manifestacija, javnih događaja i drugih vrsta okupljanja, suspenziju nastave u školama i rad vrtića. Takođe, podrazumevju i suspenziju rada muzeja, suspenziju aktivnosti javnih službi (osim neophodnih za život ljudi), primenu obaveznog karantina sa aktivnih nadzorom, kao i čitav niz preventivnih higijenskih mera u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa.Imajući u vidu da se podaci o kretanju epidemiološke situacije u Italiji menjaju i ažuriraju iz sata u sat, te da se uvode nove mere, MSP će nastaviti da prati i informiše građane Srbije o aktuelnoj zdravstvenoj situaciji u Italiji.

U Italiji je pet osoba umrlo od ovog virusa, a 219 osoba je zaraženo.

(Fonet)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv program

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

Domaci recepti