Po ukidanju karantina, čekiranje putnika i po četiri sata? -
pancevo, beograd, novi sad, vesti

Po ukidanju karantina, čekiranje putnika i po četiri sata?


Nakon što se ukine karantin, otvore granice i avioni ponovo počnu da lete, ukrcavanje u avione zbog medicinskih pregleda bi moglo da traje i po četiri sata, upozoravaju stručnjaci.

Prema pisanju britanskog Mirora, putnici bi mogli da čekaju dugo na ukrcavanje, a pretpostavlja se da će potrajati pet godina dok se sve vrati u normalu kao pre izbijanja pandemije korona virusa. Avio industrija je pretrpela najveću štetu budući da su svi komercijalni letovi obustavljeni, a putnici će nakon ukidanja karantina biti primorani na "nekomforne uslove" putovanja.

Putnici će morati da nose maske, a većina aviona će biti popunjena sa 20 odsto kapaciteta. Prema rečima stručnjaka, čak i kada bi se vakcina i večeras pronašla, najmanje dve godine bi bilo potrebno da se vrate u normalu.

"Letovi će biti retki, malo mesta slobodno, cene će biti više i putovaće se pod nekomformnim uslovima zbog nošenja zaštitne opreme i socijalnog distanciranja", smatraju stručnjaci.

Od početka epidemije broj Britanaca koji koriste automobile nikada veći nije bio, piše Miror i podseća da je Vlada rekla da mere neće biti ublažene dok ne bude sigurno da drugog talasa neće biti.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com