Sicilija planira da prepolovi cene avionskih karata, svako treće noćenje biće besplatno -

Sicilija planira da prepolovi cene avionskih karata, svako treće noćenje biće besplatno

Kako bi privukli strane turiste nakon korona krize, italijansko mediteransko ostrvo Sicilija planira da prepolovi cene avionskih karata i da plati jedno od tri noćenja u hotelima.

Ove mere uklapaju se u fond od 50 miliona evra koji je pripremljen da bi se oživela turistička industrija.

Originalna sicilijanska šema, bazirana na "Prazno za puno", pokrenula bi se u onom momentu kada Italija ponovo potpuno otvori svoje granice. Vaučeri za avionske letove sa popustom, hoteli i besplatne muzejske karte biće dostupne preko zvanične veb stranice ovog ostrva, Visit Sicily."Sicilija priprema fond od 50 miliona evra kako bi turistima dali popuste na letove, muzeje i atrakcije. A na svake tri noći, jedna noć je besplatna", izjavio je direktor turizma Sicilije.

On je najavio da će se nuditi 400.000 vaučera za popuste i poklone koji će podstaći turiste da se, uprkos strahu zbog korone, odluče da putuju na Siciliju. Besplatnu noć finansiraće regionalno turističko odeljenje.Gubici koje ima Sicilija zbog zatvaranja granica, uvođenja karantina i ograničavanja putvanja od 10. marta, prelaze 1,09 miliona dolara. Italija je bila jedna od najteže pogođenih zemalja koronavirusom, zabeleživši preko 200.000 slučajeva i 27.000 smrtnih slučajeva. Zemlja je u karantinu od početka marta, i dok se ograničenja polako ukidaju od naredne nedelje, još uvek nije dozvoljeno putovanje među regionima.

(Bizlife)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com