fbpx
kopaonik, jahorina, skijanje, skijalista, zimovanje

Skijališta u Srbiji puna, zasad bez putovanja u Italiju
Građani Srbije u ovom periodu najviše su zainteresovani za putovanje u zemlji ili u okruženju, gde nije potreban negativan PCR test ili potvrda o vakcinaciji, pre svega u Republiku Srpsku, odnosno na Jahorinu koja je atraktivna zimska destinacija, izjavio je jutros direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić.

On je rekao da državljani Srbije trenutno mogu "bez problema" putovati i u Mađarsku, dok se u Italiju ne može turistički ići, već samo na lečenje ili u slučaju nekih neodložnih poslovnih obaveza.

Najveće interesovanje je za skijališta u Francuskoj, Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj, kaže Seničić i dodaje da se u te zemlje može ući, ali uz neophodnu potvrdu o vakcinaciji, s tim što Sputnjik vakcina nije priznata.

"Ono što je novina je da se priznaje buster ukoliko je jedna od četiri vakcine koje priznaje EU, iako su prve dve doze recimo Sinofarm vakcine", rekao je Seničić.

Turisti iz Srbije su u zimskoj sezoni zainteresovani i za Bugarsku, a Seničić podseća da se u tu zemlju može ući sa negativnim PCR testom ili uz potvrdu o vakcinaciji.

Seničić je istakao i da je popunjenost skijališta i drugih turističkih centara u Srbiji jako dobra, te da su do kraja raspusta mesta popunjena.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.