U Grčkoj problemi sa QR kodovima na potvrdama o vakcinaciji u Srbiji
qr kodovi kovid, qr kodovi grcka

U Grčkoj problemi sa QR kodovima na potvrdama o vakcinaciji u Srbiji
montekristo 0507


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija rešava problem koji se pojavio na grčkim lukama Tripiti i Uranopoli, sa QR kodovima na potvrdama o vakcinaciji u Srbiji.

Kako je za N1 rekla ministarka Tatjana Matić, aplikacija grčkog Ministarstva digitalne uprave, koja je uvedena u petak, ne može da očita QR kod koji se izdaje uz potvrdu o vakcinaciji u Srbiji.

Kako se navodi, zvanično nije prijavljeno da je na drugim trajektnim pristaništima bilo problema, koji bi mogao da postane veći ukoliko navedena aplikacija bude primenjena svuda.

Ministarka je za N1 istakla da nisu u pitanju samo "srpski kodovi", već da problem postoji i sa validacijom sertifikata i iz nekih zemalja Evropske unije.

Matić je naglasila da nema informacije da li sličan problem postoji i u nekim drugim državama i podsetila da je Evropska komisija donela standarde za digitalni sertifikat, kao i da taj sertifikat nemaju sve članice Unije, te da "postoji neusklađenost između samih zemalja članica".

"Mi imamo postignute sporazume o međusobnom priznavanju digitalnih sertifikata sa mnogo zemalja članica EU", rekla je Matić i dodala da je ovde reč o tehničkom pitanju.

(FoNet, N1)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble