Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ATP Pančevo menja delatnost sa autobuskog na avio saobraćaj kako bi zaposlednima obezbedio veće plate - | K-013 Portal

ATP Pančevo menja delatnost sa autobuskog na avio saobraćaj kako bi zaposlednima obezbedio veće plate

ATP Pančevo menja delatnost sa autobuskog na avio saobraćaj

Povodom najnovijih zahteva vozača lokanog autoprevoznika ATP Pančevo, da će stupiti u štrajk ako im plata ne bude 70.000 dinara, osnivač ovog preduzeća odlučio je da promeni delatnost sa autobuskog na avio saobraćaj, saznaje redakcija "Vesti sa teleksa".

Bojan Bojanić, direktor ovog uspešnog preduzeća, kaže da je to jedini način da se radnicima izađe u susret:

- Dugo smo razmišljali i isprobavali raznorazne ideje kako da ispunimo zahteve radnika. Prvo smo mislili da parnim danima vozimo gradski prevoz, a neparnim danima međugradski. Međutim studija je pokazala da ćemo tako uštedeti samo za gorivo ali ne i za plate, rekao je Bojanić. 

Do rešenja je ipak došao Milenko Čučković, član gradskog veća zadužen za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj, koji je predložio osnivaču da promeni delatnost jedinog gradskog prevoznika i na taj način osigura kako prevoz putnika tako i plate radnicima:

- Ova odluka je jedino racionalno rešenje. Smatramo da će ukoliko građane budemo prevozili avionima umesto autobusima prvo imati više mesta, samim tim i više ćemo zaraditi od svakog polaska, a i imaćemo mogućnost da vozače / pilote platimo umesto 70.000 čak 700.000 dinara. Samo na taj način imamo osnova da povećamo plate jer je i odgovornost zaposlenih veća. Putnici će imati uslugu na svetskom nivou. Ova ideja poklopila se s nastojanjima lokalne samouprave da afirmiše grad Pančevo i kao turističku destinaciju. Što se samog naziva tiče koristićemo skraćenicu ATP, jer je sve jedno da li je Aviotransportno preduzeće ili Autotransportno preduzeće, skraćenica je ista, rekao je Čučković.

Za sada nije poznato koliko će koštati prevoz nakon što se pređe sa autobusa na avione, ali nadležni obećavaju da će kao i do sada svima biti pristupačno. 

Inače... 

"Vesti sa teleksa" je rubrika koja se bavi parodijom na dešavanja u Pančevu. Tekstovi zbog kojih su mnogi plakali od smeha već se uveliko prepričavaju.. Vesti su zamišljene tako da kroz humor i satiru ukažu na određene probleme npr. funkcionisanje javnog prevoza, visoki računi za vodu, grejanje...

* PROČITAJTE SVE VESTI SA TELEKSA OVDE *



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.