Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website EKSKLUZIVNO: Svečano otvoren Kosmodrom u Pančevu (VIDEO) - | K-013 Portal

EKSKLUZIVNO: Svečano otvoren Kosmodrom u Pančevu (VIDEO)

Kosmodrom

U Pančevu je u utorak, 12. juna, u ranim jutarnjim časovima svečano otvoren dugo najavljivani Kosmodrom koji je izgrađen na Jabučkom putu, ekskluzivno saznaju "Vesti sa teleksa". 

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici stručne i političke javnosti grada Pančeva, zvaničnici Republike Srbije kao i predstavnici grada Nabiru sa planete Ninurta.

- Svemirski brod sa planete Ninurta sleteo je na Kosmodrom oko 02 sata i 15 minuta. Preko sintisajztera smo odsvirali nekoliko jednostavnih tonova, koje smo ponavljali u određenom vremenskom intervalu i na taj način počeli da komuniciramo sa našim gostima iz inostranstva. U prvi mah smo mislili da im sviramo Užičko kolo ili Moravac ali smo od toga u poslednjem trenutku odustali, kaže naš sagovornik.

Izgradnja Kosmodroma je posledica Sporazuma između države Srbije i grada Pančeva koji je početkom godine ratifikovala Skupština grada. Ministarka u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović je tom prilikom rekla da je u pitanju grinfild investicija od strateškog značaja kako za grad Pančevo tako i za državu Srbiju.

- Smatramo da je Pančevo zaslužilo jedan ovakav objekat, kao što je ovaj velelepni Kosmodrom. Sada smo u prilici da uspostavimo direktnu saradnju sa gradom Nabiru i otvaramo vrata potencijalnim investitorima koji će iskoristiti sve potencijalne „severne industrijske zone“, rekla je Mihajlović.

Zorana Mihajlovic

Ova grinfild investicija ima i turistički značaj za naš grad, jer je poznato da je u Pančevu prvi međunarodni noćni let u svetu, na relaciji Pariz-Pančevo-Bukurešt ostvaren davne 1922 godine.

Iz Gradske uprave uveravaju da će ova investicija privući dosta turista koji će doprineti boljoj ekonomskoj situaciji u gradu.

Kako je izgledalo otvaranje Kosmodroma pogledajte u eksluzivnom nemontiranom video materijalu:



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.