Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website EKSKLUZIVNO: Zbog smanjenog obima posla ATP Pančevo prevoziće putnike rikšama - | K-013 Portal

EKSKLUZIVNO: Zbog smanjenog obima posla ATP Pančevo prevoziće putnike rikšama

ATP Pančevo

Zbog smanjenog broja putnika i vozača, jedini lokalni prevoznik ATP Pančevo donelo je odluku da pređe na alternativni vid prevoza, saznaju "Vesti sa teleksa".

Bojan Bojanić, direktor jednog od retkih pančevačkih profitabilnih preduzeća, kaže da je za tu namenu izdvojeno 110 miliona dinara.

- Nemamo izbora. Moramo da štedimo naftu i vozače u letnjem periodu jer ako nastavimo ovako rizikujemo da u septembru ostanemo bez goriva za početak školske godine. Ne smemo da dopustimo da se ponovi situacija od 13. aprila , kada smo bili prinuđeni da totalno obustavimo saobaćaj na pojedinim linijama, rekao je Bojanić.

Od izdvojenih sredstava lokalni prevoznik je kupio 1000 rikši najnovije generacije sa kojim bi trebalo da pokriju kompletan lokalni i međumesni saobraćaj.

ATP PAnčevo

- Umesto vozača, rikše će vući kondukteri. Na taj način uštedećemo značajan iznos koji bi inače davali za vozače koji voze polu prazne ili prazne autobuse. Ovako bar znamo za šta plaćamo ljude koji rade kod nas. Sve rikše su opremljene zaštitnim tendama, klima uređajima, imaju solarni panel koji omogućuje punjenje mobilnih telefona kao i besplatan internet. Kondukteri će imati termo torbice, pa ko želi da se rahladi imaće mogućnost kupovine vode, čaja ili soka, istakao je Bojanić.

Kako nam je rečeno, rikše će početi da saobaćaju po već ustaljenom redu vožnje čim prođu neophodni tehnički pregled i registraciju što se očekuje da će biti završeno do sredine jula.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.