Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grad preporučio Zavodu za javno zdravlje Pančevo da proglasi ceo tok Tamiša dozvoljenim za kupanje - | K-013 Portal

Grad preporučio Zavodu za javno zdravlje Pančevo da proglasi ceo tok Tamiša dozvoljenim za kupanje

Grad preporučio Zavodu za javno zdravlje Pančevo da proglasi ceo tok Tamiša dozvoljenim za kupanje

Građani Pančeva i devet naseljenih mesta u narednih 36 sati neće imati vode zbog zamene ventila na Filter postrojenju koje izvodi JKP "Vodovod i kanaizacija".

Iz tih razloga grad Pančevo preporučio je gradskom Zavodu za javno zdravlje da ceo tok reke Tamiš od izvora do ušća u reku Dunav proglasi bezbednom za kupanje, saznaju "Vesti sa teleksa".

- Na ovaj korak smo se odlučili kako bi građanima omogućili da što lakše prebrode narednih 36 sati bez vode. Svima je jasno da se mogu ozbezbediti određene količine vode za piće i pripremu hrane, ali je vrlo nezgodno da se prikupi dovoljna količina vode za kupanje. To znači da bi svakoj četvoročlanoj porodici bila potrebna jedna manja cisterna sa vodom samo za te namene, objašnjava za "Vesti sa teleksa" gradska menadžerka Maja Vitman.

Na naše pitanje kako to da se ceo tok reke Tamiš proglasi za "bezbednim za kupanje" i koliko će ova odluka biti na snazi, gradska menadžerka kaže:

- Grad Pančevo sa naseljenim mestima ima oko 130.000 stanovnika. S obzirom da je to veliki broj ljudi preporučili smo gradskom Zavodu za javno zdravlje da proglasi ceo tok reke Tamiš bezbednim za kupanje kako bezbednost svih građana ne bi bila ugrožena. Na taj način omogućili smo da se građani kupaju kako na obali reke u našem gradu tako u drugim mestima, pa mogu i da se rasporede. S obzirom da nisu svi plivači grad je nabavio određenu količinu dušeka i šlaufa kako bi sve prošlo u najboljem redu. Obezbedili smo i lepo vreme bez padavina pa izvolte na kupanje, pojašnjava Vitman.

Iz gradskog Zavoda za javno zdravlje Pančevo napominju da ova odluka važi u periodu od petka 27. septembra u 18h do nedelje 29. septembra u 06h.

Inače... 

"Vesti sa teleksa" je rubrika koja se bavi parodijom na dešavanja u Pančevu. Tekstovi zbog kojih su mnogi plakali od smeha već se uveliko prepričavaju.. Vesti su zamišljene tako da kroz humor i satiru ukažu na određene probleme npr. funkcionisanje javnog prevoza, visoki računi za vodu, grejanje...

* PROČITAJTE SVE VESTI SA TELEKSA OVDE *



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS