Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jednom Pančevcu Nacionalna služba za zapošljavanje pronašla posao? - | K-013 Portal

Jednom Pančevcu Nacionalna služba za zapošljavanje pronašla posao?

Nacionalna služba za zapošljavanje Pančevo

Skandalozna vest se proširila Pančevom! Jednoj neimenovanoj osobi, čije ime se krije iz razumljivih razloga, Nacionalna služba za zapošljavanje je pronašla posao, saznaju "Vesti sa teleksa".

Međutim, odmah su se javili čelnici pančevačke Službe koji su oštro demantovali ovu vest napominjujući da takve glasine šire svi oni koji mrze ovu časnu ustanovu.

Iz Službe su posebno napomenuli da svi u Pančevu vrlo dobro znaju da se oni ne bave takvim stvarima, jer postoje jasno utvrđeni kriterijumi kako se dolazi do radnog mesta, i da takve glasine samo unose zabunu među građanima koji se nalaze kod njih na evidenciji. 

Ovu vest demantovala je i članica gradskog veća zadužena za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Suzana Jovanović napominjući da za zapošljavanje u pančevačkim javnim preduzećima važe strogi uslovi:

 - Grad je dao saglasnost da test iz pasijansa, odnosno "Solitaire“ igre sa kartama, postaje obavezni deo konkursa za zapošljavanje u pančevačkim javnim preduzećima. Neće se ceniti samo brzina otvaranja karata i ono kad krenu da padaju po monitoru, već i odnos kandidata prema samom pasijansu. Pravilnikom o testiranju kandidata za zaposlenje u javnim preduzećima takođe je regulisano da i oni koji nameste da otvaraju samo po jednu kartu, umesto svaku treću, mogu samo da se zaposle u preduzećima koji su na budžetu grada, dok oni koji uspeju da otvore na težem nivou, mogu da konkurišu i za radno mesto u nekom od pančevačkih javnih preduzeća, rekla je Jovanović.

Jovanović kaže da će nadležne službe proveriti kome je NZS pronašla posao mimo pravila koja važe i ukoliko bude potrebe pokrenuće se i pitanje odgovornosti. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS