Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Od 1. juna počinje da važi "Pravilnik o uslovima vožnje" u vozilima ATP Pančevo - | K-013 Portal

Od 1. juna počinje da važi "Pravilnik o uslovima vožnje" u vozilima ATP Pančevo

Autobuska stanica Pančevo, ATP Pančevo

Autotransportno preduzeće "ATP Pančevo" obaveštava građane da će od prvog juna 2019. godine biti u obavezi prilikom ulaska u vozila ATP-a da sa sobom imaju i vozačku dozvolu "D" kategorije.

Na ovu meru su odlučili jer je u poslednje vreme primetan odlazak vozača iz ovog preduzeća, koji u potrazi za boljim životom ili rešavanjem svojih egzistencijalnih pitanja odlaze u inostranstvo da rade za mnogo veću platu.

- Autobusi su loši i plate su male i zato vozači odlaze. Nije lako ostaviti porodicu, ali najverovatnije će mnogi odlučiti da odu ako se uskoro nešto ne promeni. Otići ću i ja najverovatnije. Ta profesija je toliko obezvređena da je to postalo strašno. Za jako male plate svi radimo, da li kod privatnika ili u državnom sektoru, uslovi rada su katastrofa, kaže za "Vesti sa Teleksa" Bojan Bojanić, direktor preduzeća.

Kako nam je objašnjeno novi "Pravilnik o uslovima vožnje u vozilima ATP Pančevo" propisuje da svako ko uđe u vozilo mora da bude spreman i da vozi, u slučaju da u tom trenutku nema vozača, jer red vožnje koji je inače redukovan mora da se ispoštuje. 

- Ne želimo više da primamo kritike od naših korisnika kako nam neki polasci izostaju, što se dešava najčešće na polascima ka Beogradu, ili ne daj bože da budemo prinuđeni da totalno obustavimo saobraćaj na nekoj od linija. Sa novim pravilnikom bićemo sigurni da će svaki polazak biti i ostvaren. Ovaj pravilnik se neće odnositi na putnike koji odluče da se voze u bunkeru ili na "balkonu" autobusa, zaključio je Bojanić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.