Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevci se spontano organizovali i otišli u pomoć meštanima Lučana - | K-013 Portal

Pančevci se spontano organizovali i otišli u pomoć meštanima Lučana

Pančevci u Lučanima

Kako redakcija "Vesti sa teleksa" ekskluzivno saznaje, grupa od dvadesetak građana iz Pančeva spontano se organizovala i otišla u popodnevnim časovima u Lučane.

Kako su nam rekli pred polazak, odlaze u pomoć građanima koji se susreću sa poplavama usled izlivanja reka u tom kraju.

Jovana J., aktiviskinja iz Pančeva, kaže da su se spontano organizovali putem društvene mreže Fejsbuk:

- Videla sam na vestima šta se dešava u Lučanima. S obzirom da sam nedavno bila tamo na ekskurziji odlučila sam da pomognem ljudima. Postavila sam informaciju u našoj grupi i na prvu mi se javilo desetak njih koji su zajedno samnom rešili da pođu u Lučane, kaže ona.

Svoje aktivnosti su podelili u nekoliko faza a kako Jovana kaže neće biti ni malo lako:

- Prva faza biće rasčišćavanje Indijskog okeana i odnošenje šuta u Atlanski okean. Druga faza bi bila rasčišćavanje Atlanskog okeana i odnošenje šuta u Indijski okean. Za treću fazu predviđeno je rasčišćavanje Indijskog okeana i odnošenje šuta u Indijski okean. Znači, rasčišćavanje Atlanskog okeana i odnošenje šuta u Atlanski okean, objašnjava Jovana. 

I Grad Pančevo se uključio u ovu akciju tako što su nadležni obezbedili prevoz, plaćeno odsustvo u preduzećima u kojima dobrovoljci rade, smeštaj u hotelu "Park" i dnevnice. 

A kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora, u narednim danima akciji će se pridružiti i radnici gradskih javnih preduzeća, Gradske uprave, lovačka udruženja itd....



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.