Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zbog straha od otkaza 300 pančevačkih funkcionera prešlo u čistače - | K-013 Portal

Zbog straha od otkaza 300 pančevačkih funkcionera prešlo u čistače

ŠOKANTNO: Zbog straha od otkaza 300 funkcionera prešlo u čistače

Nije tajna da se u lokalnim javnim preduzećima zapošljavalo preko stranaka. Otuda ne čudi da ima i viška zaposlenih.

Na nedavno održanom anketiranju zaposlenih u svim javnim gradskim preduzećima, njih 300 se izjasnilo da bi prešlo u čistače, saznaju "Vesti sa teleksa".

Kako je rekao jedan od zaposlenih, koji je želeo da ostane anoniman, sve je veći strah od gubitka posla, pa su masovno pristupili potpisivanju novih ugovora.

- Zaposleni su odlučili na ovaj korak u nadi da će tako izbeći gubitak posla. Nakon prelaska dela administraicije iz svih javnih preduzueća, JKP "Higijena" će tada imati 325 čistača. Time ćemo poboljšati kvalitet usluga u narednom periodu. Svi koji su odlučili da pređu u čistače danas su pokazali lokalnu odgovornost. Ovakvim primerom utiče se na svest građana, rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

U „Higijeni“ planiraju da raspišu tender za kupovinu dodatnih metli, kantica, lopatica, bockalica, japanera, odela i svega što je potrebno kako bi svi bili adekvatno opremljeni za novo radno mesto.

Kako saznajemo od dobro obaveštenog izvora, anketiranje zaposlenih biće ponovljeno još najmanje dva do tri puta, zaključno sa martom 2020.

Inače... 

"Vesti sa teleksa" je rubrika koja se bavi parodijom na dešavanja u Pančevu. Tekstovi zbog kojih su mnogi plakali od smeha već se uveliko prepričavaju.. Vesti su zamišljene tako da kroz humor i satiru ukažu na određene probleme npr. funkcionisanje javnog prevoza, visoki računi za vodu, grejanje...

* PROČITAJTE SVE VESTI SA TELEKSA OVDE *



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.