Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Primedbe Lambrosa Hudeludisa u vezi projekta nove autobuske stanice - | K-013 Portal

PANČEVO: Primedbe Lambrosa Hudeludisa u vezi projekta nove autobuske stanice

lambros hudeludis, primedbe, nova autobuska stanica, projekat

Pančevački alpinista Lambros Hudeludis poslao je 8. jula primedbe na nacrt Urbanističkog projekta na katastarskoj parceli 1179/10 KO Pančevo - projekat nove autobuske stanice u Pančevu.

Sednica Komisije za planove održaće se u danas, 15. jula, od 13 sati u Maloj sali Gradske uprave. Pročitajte u nastavku primedbe:

Primedba 1:

Predloženi Urbanistički projekat kompleksa Autobuske stanice na parceli 1179/10 KO Pančevo u odnosu na postojeću, sadašnju lokaciju glavne Autobuske stanice za 99% stanovnika grada, okolnih mesta i dela Banata bi neuporedivo pogoršala okolnosti svakodnevnog prevoza i prilikom odlaska kao i dolaska u grad. Ovako pogubno rešenje najviše bi pogodilo one koji svakodnevno i često koriste prevoz: Starije građane koji dolaze u zdravstvene ustanove, učenike ali i sve druge kategorije građana.

Dakle, u vremenu u kojem živimo projekat predložene lokacije autobuske stanice na parceli 1179/10 KO Pančevo, je ne 3! već 103! koraka unazad.

Nebitno o kojem vremenskom periodu se radilo, leto, zima o vremenskim nepogodama da i ne govorimo kakvo bi to bilo maltretiranje svih naših sugrađana i meštana okolnih mesta!

Da li treba da bude normalno i logično da putnici džudže pod nekim nastrešnicama u 21. veku po svim vremenskim prilikama i čekaju svoje autobuse ili možda love neki linijski prevoz ili taksi da bi stigli na predloženu lokaciju buduće autobuske stanice a onda ih ponovo u svoja odredišta voze autobusima!?

Dakle, izbor lokacije postojeće sadašnje autobuske stanice nije bilo rešenje slučajnog prolaznika već dobra i promišljena vizija tog vremena koja uprkos svemu i danas ima brata blizanca u reči logika.

To znači sledeće:

Iz kojeg god se pravca dolazilo u Pančevo, odnosno postojeću autobusku stanicu, iz pravaca:

jug - jugoistok; Dolovo, Mramorak, Kovin...
Jug - Jugozapad : Omoljica, Brestovac, Skorenovac, Smederevo..
Istok: B.Novo Selo, Vladimirovac, Vršac..
Sever - Severoistok: Crepaja, Kovačica, Padina, Kačarevo, Jabuka, Glogonj, Opovo idr.
Saobraćajna mreža očigledno nije trpela; građanima je dobro poznato i da nije dolazilo do saobraćajnih zastoja i čepova.
Razume se, idealna pozicija sadašnje autobuske stanice u potpunosti overava blizina i svih bitnih institucija i ustanova, škola, zdravstvenih ustanova, glavne gradske pijace, Kulturnog centra grada Pančeva, Gradske opštine kao i svih ostalih važnih gradskih tačaka.

STOP DALJEM URUŠAVANJU KVALITETA ŽIVOTA OBIČNIH GRAĐANA!

Primedba 2.

Istaknuti Urbanistički projekat razrade lokacije na kat.parceli 1179/10 za kompleks Autobuske stanice u slučaju eventualne realizacije još dodatno skrnavi naselje Margitu i delove jedne skladne još uvek mirne banatske kompozicije i pretvori u saobraćajne manevre velikog broja autobusa ulicama ovog naselja jer to još nisu imali , pa da se gradski cirkus zaokruži.

Ne znam koliko vam je poznato, jer da jeste, ovakav projekat poput nekih sličnih ne bi ugledao svetlost dana kao i mnoge druge stvari, ne samo u ovom gradu već i u celoj državi.

U naselju Margita još uvek žive brojne porodice koje se bave poljoprivredom i ta domaćinstva sa autentičnim seoskim kućama, takođe, poput sličnih koje se nalaze na drugom kraju grada, u naselju Vojlovica, poseduju brojnu poljoprivrednu mehanizaciju; traktore, tanjirače, kombajne idr.

Žitelji naših periferija koji obrađuju zemlju na obodima naselja imaju svoju kulturu, duh i tradiciju nasleđa, zamislite! - imaju i svoje godišnje običaje koji se u svakoj normalnoj državi neguju i čuvaju! Međutim, neko ko isključivo koristi mobilni telefon za savet i pamet mogao je da projektuje ovakvu lakrdiju za potencijalnu autobusku stanicu!

U ovom slučaju, meštanima Margite bi trebalo poželeti brujanje brojnih autobuskih polazaka, jer po ovdašnjoj tradiciji bio bi propust da se smetnja i šteta ne kompletiraju na teret običnih građana!

STOP DALJEM DEMOLIRANJU MARGITE!!!

Primedba 3.

Predloženo rešenje za Urbanistički projekat za razradu lokacije kompleksa Autobuske stanice na parceli br. 1179/10 KO Pančevo.

Jednostavno i neverovatno da je nekome od struke?! palo na pamet da za lokaciju Autobuske stanice odabere zonu centralne gradske deponije, jer se ona nalazi u neposrednoj blizini, čak manjoj od 100m.

Poštovana gospodo od struke - prirodni fenomeni, trebalo je da eventualnu lokaciju Autobuske stanice pomerite za 100m zapadno od priložene i da ulaz u nekakvu vašu stanicu bude ustvari ulaz u deponiju.

Centralna pančevačka deponije nastala je 70-ih godina; na njoj je dopreman razni komunalni otpad, medicinski otpad, razni neispitani otpad, mešani građevinski otpad i ko zna šta već ne!
Ova deponija dodiruje i meandre reke Tamiš.

Ovako nešto još nije viđeno u Evropi a verovatno je retko i u svetu jer smo pored epiteta jednog od najzagađenijih gradova izvan granica ove zemlje sada da budemo prepoznatljivi i po ovoj sumanutoj ideji!!!

O kakvoj zdravoj životnoj i prirodnoj sredini njenih građana i naše dece, neko od onih koji se nalaze na čelu ovog grada sme i da progovori? O kakvim otvaranjima novih poglavlja iz oblasti životne sredine ove zemlje u Evropsku Uniju može i da se pomisli kada je nekom palo na pamet da izradi projekat nekakve autobuske stanice gotovo u krugu gradske deponije?
Onda ovo sve pre liči da je projekat u izvedbi falsifikovane diplome!

ZA DOSTOJANSTVO I SOLIDARNOST SVIH GRAĐANA,
GRADA I OKRUŽENJA!
STOP KOCKARIMA I ŠIBICARIMA!!!
STOP JEDNODNEVNOJ EKOLOGIJI!!!



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS