Scenu iz serije „Mućke“ publika proglasila za najbolju svih vremena -

Scenu iz serije „Mućke“ publika proglasila za najbolju svih vremenamontekristo 0507


Del Boj i Triger stoje za šankom i gledaju lepe devojke za susednim stolom. Dok na svoj ne baš suptilni način Del objašnjava Trigeru svoje metode zavođenja, ni ne primeti da se šank otvorio i pada kao sveća.

Ovaj momenat iz britanske serije „Mućke“ (Only Fools and Horses) nedavno je publika proglasila za najbolji TV momenat svih vremena.

Scena iz epizode „Yuppy Love“, u kojoj Del, u svom snobovskom stilu, objašnjava Trigeru kako treba da se udvara „modernim evroribama“, a onda propadne kroz otvoren šank, nasmejala je milione širom sveta i urezala im se u sećanje, prenose mediji.

“Play it nice and cool, son, nice and cool – you know what I mean?“, kaže Del pre nego što bukvalno nestane iz vidokruga.

Čak 39 odsto ispitanika glasalo je za ovu scenu u anketi koja je sprovedena u Velikoj Britaniji. Gledaoci kraj malih ekrana trebalo je da se odluče za najdramatičniji, najsmešniji i najneizvesniji trenutak.

Serija čija je prva epizoda emitovana sada davnog 15. septembra 1981. godine nije odmah bila omiljena među publikom. Nije sve bilo lako, dosta se radilo i u hodu. Mnoge scene su nastajale spontano, likovi su kreirani sa ogromnom voljom glumaca.

Sam naziv „Only Fools and Horses“ kod nas preveden kao „Mućke“ izveden je iz izreke „Why do only fools and horses work? (for a living)“ – ili otprilike kod nas „Zašto samo budale i konji rade? (za život)“…

Nije da ovo nije moto koji lebdi oko stana u Pekamu (zapravo je snimano u Bristolu), gde se na sve načine porodica Troter, sa Del Bojem na čelu, trudi da preživi iz dana u dan novim švercom, smicalicama, preprodajom…

Možda nam je zato toliko bliska, našem mentalitetu.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.