Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kamenković: Da li su Margićani građani drugog reda? - | K-013 Portal

Kamenković: Da li su Margićani građani drugog reda?

margita pancevo, odnosenje djubreta, deponija, jkp higijena

Svedoci smo sve većih problema sa đubretom u Pančevu. Svakog dana stižu fotografije i snimci sa raznih lokacija u gradu na kojima se vide prave mini deponije, koje nastaju zbog možda loše organizacije JKP "Higijena", zadužene za odnošenje smeća, a i zbog neodgovornih pojedinaca.

Jedna od spornih lokacija je i u ulici Dimitrija Tucovića, kod broja 37, gde se u poslednje vreme gotovo svakodenvno pravi deponija kod bandere ulične rasvete. 

Prema rečima Branka Kamenkovića, slučaj je prijavljen još pre skoro dva meseca. Umesto da se problem reši, on je svakim danom sve veći.

BIG PENA PARTY, BIG Pančevo

- Kada se napravi prava deponija dolaze neki ljudi, rasturaju kese verovatno tražeći hranu za svinje i prave džumbus. Nama je određeno da na ovom mestu ostavljamo đubre sredom uveče, jer će tada navodno proći kamionom i pokupiti. Međutim, kamion koji skuplja đubre prolazi ulicom Branka Radičevića i ulazi u Dimitrija Tucovića tek iz sledeće poprečne ulice. Znači, ovamo ni ne prolazi. Bio sam u Higijeni, razgovarao sam sa njihovom šeficom i obećala mi je da će problem biti rešen. Do dana današnjeg niko ništa nije preduzeo a situacija je sve gora, kaže za portal K-013 Kamenković.

Naš sagovornik pita da li su građani naselja Margita stanovnici Pančeva ili nekog drugog mesta?

- Ne mogu da se pomirim s tim da smo mi građani drugog reda. Ne želim da razmišljam tako i neću odustati dok se ovo ne reši. Šta je problem da nam ovde postave kontejer, gde bi mogli da odlažemo đubre kao i ostali stanovnici grada Pančeva? Da li oni smatraju Margitu kao selo? Diskriminacija je za mene neprihvatljiva, izričit je Kamenković.

U trenutku kada smo bili na spornoj lokaciji, nalazilo se svega nekoliko kesa đubreta. Međutim, na društvenim mrežama kruže fotografije baš sa ove lokacije, na kojima se vidi velika količina đubreta. Čak su pojedinci i fotografisali građane koji su ostavljali na ovom mestu đubre i objavljivali fotografije na internetu.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.