Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevački naprednjaci ne mogu bez skandala: Balon sala Željka Tanaskovića - | K-013 Portal

Pančevački naprednjaci ne mogu bez skandala: Balon sala Željka Tanaskovića

balon sala sportski centar mladost, zeljko tanaskovic, gradnja na sportskom centru pancevo

Izgleda da pančevački moćnici ili ne mogu bez skandala ne bi li dokazali svoju svemoć ili nemaju dovoljno pameti da ih prikriju. U svakom slučaju transpoarentnost delovanja im je rak rana. Možda su činjenicu da pošto opet nije otvoreno ni jedno poglavlje a da li će u bliskoj ili daljoj budućnosti i biti shvatili kao signal da rade po svom dok im je vakta. A dokle će tako - ne zna se!

Nakon afera sa nacistom Broseom, gde su Republička direkcija za imovinu i grad Pančevo ustupili 23 ha državnog zemljišta, bez nadoknade istoimenoj kompaniji “Brose“;

- mogućom ali na svu sreću sprečenom ekološkom katastrofom u „Stakalri“;

- uništavanjem dela vek starog parka u centru grada u Vesićevom stilu, zarad proširenja parking prostora Gradske uprave ;

- nereagovanja povodom isušivanja vode u Parku prirode ,,Ponjavica” i njenog opšteg stanja kao i deponija u samom Parku;

- izgradnje najvećeg skladišta u Srbiji za privremeno odlaganje opasnog otpada u okviru kompleksa NIS RNP;

i drugih nepodopština.

Gradonačelnik Pančeva, Aleksandar Stevanović sa svojom bulumentom rešio je da opet iskaže svoju moć, doduše i ne toliko začuđujuće neznanje i bahatost, izrazio je svoju globalističku i altruističku spremnost da Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji  sa  Željkom Tanaskovićem ( bivšim reprezentativcem ) za postavljanje balon sale sportske namene  od 09.12.2020. godine upiše svoje ime zlatnim slovima u istoriju srpske, evropske a bogami i svetske odbojke.

Kako je to u ugovoru naznačeno, izgradnjom ovog balona u vlasništvu privatnog kluba spomenutog, nekada reprezentativca a sada biznismena i sportskog delatnika u sukobu interesa (mada, koga to još u Srbiji interesuje), omogućiće se „dalji razvoj  i promoicija odbojkaškog sporta pre svega u našoj zuemlji, ali i u Evropi i šire“ a to šire zna se, u maniru  misli i dela predsednika Aleksandra Vučića, uvešće Srbiju u sam vrh svetski značajnih i naravno, vodećih zemalja, po prvi put u njenoj milenijumskoj istoriji, dakle, još od vremena Cara Dušana. 

Eto, Pančevci nisu ni svesni šta im Aleksandar Stevanović znači.  

            Ali šalu na stranu, stvar nije smešna, zapravo žalosna je. 

           Još pre par meseci građane Pančeva iznenadila je ne samo pojava seče stabala u sportskom cventru u stilu Gorana Vesića već i početak radova na nečemu što niko nije znao šta je i čemu služi, i naravno ni ko te radove izvodi i za čiji račun. Jasno je nikakve table u skladu sa zakonom tu nije bilo. 

          Građani kao građani, svesni da je zaludno obraćati se tzv „lokalnim vlastima“, alarmirali su svoje ekološke organizacije „Zeleni mosti“ i „Pančevo nije rupa“, koje su na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja pokrenule svoju „istragu“.

Lokalnoj naprednjačkoj samoupravi bilo je ispod časti da se spušta iz svoje kule nedodirljivosti i svemoći  pod oblacima na nivo neprijateljski raspoloženih građana ili ti, kako to reče gospodin predsednik, neprijatelja i stranih plaćenika iz ekološkog sektora, pa nisu želeli da daju podatke za sva ona pitanja na koja građani imaju pravo.

Zahvaljujući Povereniku, ova dva udruženja su dobila zapanjujuće informacije koje ukazuju na niz, ne samo nepravilnosti već i u najmanju ruku problematičnih odnosa, možda i nezakonitih. No, u kojoj meri oko izgradnje balona u privatnoj svojini gospodina Željka Tanaskovića u Pančevu ima nezakonitosti a možda i mnogo gorih stvari, saznaće se relativno brzo ukoliko od gradonačelnika i JP Mladost, ali i Olimpijskog komiteta Srbije i Odbojkaškog saveza Srbije stignu odgovori na niz vrlo jasnih i preciznih pitanja upravljenih na razotkrivanje pozadine cele ove afere.

pisao Lebrecht Gaspar



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS