Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poboljšanje i pojednostavljenje prevoza do Beograda - nedosanjani san Pančevaca - | K-013 Portal

Poboljšanje i pojednostavljenje prevoza do Beograda - nedosanjani san Pančevaca

prevoz pancevo beograd, beovoz, pantransport

Već više godina se degradira prevoz između Pančeva i Beograda, uz nametanje korišćenja autobusa, sada privatnog prevoznika.

Nekada je Beovoz bio veoma korišćeno prevozno sredstvo za đake, studente i zaposlene za odlazak u Beograd.

U međuvremenu je Beovoz prestao sa radom, pa je u Beogradu zaživeo BG voz.

2017. godine je završena rekonstrukcija pruge Beograd – Pančevo, gde je 70 miliona eura obezbeđeno iz ruskog kredita. Tada je urađen kompletan drugi kolosek, rekonstruisan postojeći, novi most preko Tamiša i rekonstruisane su stanice za putnike. Očekivali smo da će nadležni ponovo „oživeti“ Beovoz, ali evo već 4 godine ništa od toga. Dvokolosečna pruga se koristi za nekoliko polazaka voza na relaciji Beograd - Vršac i teretni saobraćaj.

Koliko Pančevci „nemaju sreće“, 14.4.2016. godine su tadašnji gradonačelnici Beograda i Pančeva, Siniša Mali i Saša Pavlov, potpisali sporazum o unapređenju javnog prevoza između ova dva grada. Pola decenije je prošlo, ostala su samo obećanja. U međuvremenu je 2019. ATP Pančevo prestao sa radom i počeo je sa radom privatni prevoznik Pantransport Pančevo.

Sada imamo preopterećen drumski saobraćaj između Beograda i Pančeva, i prisiljenost građana da koriste privatni autobuski ili individualni prevoz.

Zamolio bih nadležne da provere o čemu se radi, i da bar jednom u interesu građana pojednostave ( i bar malo pojeftine ) prevoz između Pančeva i Beograda.

Đ. Petrović



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.