Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VOX POPULI: Briga gradonačelnika o Pančevcima ili Pantransportu?! - | K-013 Portal

VOX POPULI: Briga gradonačelnika o Pančevcima ili Pantransportu?!

vox populi, pancevo, pantransport

Povodom aktuelnog poskupljenja cene karata na relaciji Pančevo - Beograd, na email adresu K-013 portala stiglo je pismo s molbom da ga objavimo:

"Nakog odluke Pantransporta da poveća cenu karte na liniji Pančevo - Beograd, novinarima se obratio gradonačelnik Stevanović, koji je izjavio da Grad ne može da određuje cenu karte na međumesnim relacijama. Pantrasportu je linija Pančevo - Beograd najprofitabilnija linija.

Građani Pančeva su dobili još jednu potvrdu da grad uopšte ne brine o sugrađanima koji rade u Beogradu. Grad je gašenjem ATP-a svesno omogućio Pantrasportu povlašćeni status.

S druge strane, Beovoz već više godina ne saobraća, a Srbija Voz ima mogućnost da produži BG voz do Pančeva, što bi znatno olakšalo ( i pojeftinilo) prevoz našim sugrađanima do Beograda. Problem je nastao iz razloga što nisu usaglašeni stavovi Beograda i Pančeva tj. vlast u Pančevu ne želi da uzme učešće u finansiranju železničkog saobraćaja.

2016. godine su, tadašnji gradonačelnici Beograda i Pančeva, Siniša Mali i Saša Pavlov, potpisali sporazum o unapređenju javnog prevoza između Pančeva i Beograda, što bi značilo da beogradski GSP prevozi putnike do Pančeva, a Pančevci bi imali jeftiniji prevoz.

Iz svega gore navedenog, možemo da zaključimo da rukovodstvo Grada Pančeva ne radi u interesu svojih građana.

Od dva povoljnija prevoza, rukovodstvo je izabralo skup prevoz svojih privatnih partnera", kaže u pismu naš čitalac U. P. 

Ukoliko Vi želite da podelite Vaše stavove na određenu temu, to možete učiniti slanjem e-maila na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.