Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VOX POPULI: Srbija - da li živimo ili preživljavamo? - | K-013 Portal

VOX POPULI: Srbija - da li živimo ili preživljavamo?

potrosacka korpa, srbija, plata, prosecna plata u srbiji, vox populi, k-013

Statistika govori da osnovna potrošačka korpa u Srbiji iznosi 38.000 din. Kako kažu gastrabajteri pa to nije puno, jeftinije je nego kod nas.

Kraj škole,kupi knjige za narednu školsku godinu,obuci dete samo ono osnovno da ima za početak pa ostalo ćemo kupovati usput,jer ipak primera radi dva para patika nisu jeftine a jedne stoje u školi u drugima dete ide do škole. Na dvoje dece,daću najjeftiniju neku varijantu,neka bude 10.000 din. Komplet knjiga do 10.000 din x2 je 20.000 din. Naravno,ne mogu goli u školu po dva para trenerki i jednom i drugom neka jeftina varijanta do 7.000 din. U kupovini ne gledamo modele i šta nam se sviđa,već prvo cenu a to i deca već znaju.

Od septembra, podrazumeva se hladnije vreme, treba izdvojiti za ogrev i to dosta pozamašnu cenu. Kombinacija peleta i drva oko 1.200 eura na našu kuću. Račun za struju svaki mesec 6.000din, internet koji je danas neophodan i zbog učenja 1.400.din.

Razmišljam da li da uračunam i registraciju auta, za koji se samo molimo da prođemo famozni tehnički a gorivo? Nećemo spominjati.

Dobijamo računicu samo bez potrošačke korpe,kakvu? Preko 200.000 din. A minimalac je 36.000.

Da li ćemo na more? Možda ali u nekom drugom životu deco moja, jer u ovome, molimo se da imamo za osnovno za lekove i da imamo šta da jedemo.

Pa sami donesite zaključak, da li živimo...? Prema mom mišljenju, najvažnije da imamo na Bensedine, makar da lakše podnesemo ovo i da lakše lažemo decu da će jednog dana biti bolje...

Ali ne ovde na žalost...

Autor: P. K.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.