Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VOX POPULI: Zašto Boing ne sarađuje sa Utvom? - | K-013 Portal

VOX POPULI: Zašto Boing ne sarađuje sa Utvom?

Zašto Boing ne sarađuje sa Utvom?

I ako su se mnogi sprdali na račun saradnje Boinga i Utve, a istina je da su kontakti postojali i da do saradnje nije došlo isključivo zbog nesposobnosti aktuelne vlasti.

Pre nekoliko godina u poseti Utvi bili su predstavnici Boinga zbog uspostavljanja saradnje između dve kompanije. Do saradnje nije došlo zbog toga što se u Utvi ne radi zaštita napravljenih delova. A predstavnici Boinga su tražili da se svi koraci u izradi delova odrade u samoj Utvi, bez toga da Utva koristi neke druge firme za zaštitu izrađenih delova.

Ključna stvar je to što komadi nisu prolazili proces zaštite u samoj fabrici zato što je u bombardovanju uništen pogon Galvanizacije i zaštite a da bi se saradnja uspostavila trebalo je obnoviti taj pogon.

Rukovodstvo Utve sa direktorom koji je postvaljen po političkoj liniji, umesto obnavljanja tog pogona, od sredstava koja je država izdvojila za Utvu rekonstruiše se upravna zgrada, menjaju stakla na prozorima, obnavlja kuhinja i WC. Takođe se razčišćavaju ruševine, a prevoz i utovar šuta obavlja u medijima već spominjana firma Mavia.

Najviši aktuelni predstavnici vlasti su u svakoj kampanji posećivali Utvu i obećavali mnogo toga a u stvarnosti nisu znali da odrade jednu ključnu i važnu stvar, a to je obnova pogona Zaštite i galvanizacije.

(P. Konstatinović)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.