Dešifrovali egipatski papirus pa otkrili drevnu „seksualnu magiju“ -

Dešifrovali egipatski papirus pa otkrili drevnu „seksualnu magiju“

Nije tajna da su u drevnom Egiptu postojale magijski obredi čiji je cilj bio da privuku suprotni pol, ali su ih koristili isključivo muškarci koji su tražili žene, a ne obrnuto, kao što pokazuje nedavno dešifrovani papirus.

Dok su dešifrovali papirus star oko 1.800 godina, naučnici sa Univerziteta u Čikagu otkrili su ono što „Lajv sajens“ opisuje kao „erotsku magiju vezivanja“, odnosno pokušaj da se osvoji naklonost muškarca koji se zvao Kefalas za kojim je čeznula žena zvana Taromevej.

Prema medijskim izveštajima, na papirusu je nacrtan drevni egipatski bog Anubius koji strelom gađa golog Kefalusa dok se u tekstu poziva „duh plemenitog čoveka nekropole“ da Kefalusa učini nervoznim u podne, uveče i u svako vreme dok ne pronađe metu čarolije – Taromevej, sa „svojim muškim organima kojeg progone njeni ženski organi“.

„Njegov naglašeni penis i skrotum su zasigurno su pomenuti kao ‘muški organi’ zbog kojih ona želi da ga začara“, rekao je profesor Robert Ritner, egiptolog sa Univerziteta u Čikagu koji radi na prevodu papirusa.

Ritner i njegov kolega Foj Skalf primećuju da iako je poznato postojanje sličnih magijskih obreda u drevnom Egiptu, njima su se obično služili muškarci koji su hteli da „očaraju“ žene, a ne obrnuto, kao u ovom slučaju.

Čaroliju je najverovatnije izveo unajmljeni stručnjak, verovatno sveštenik, dodao je Ritner.

„Taromevej mora da je bila stimulisana i nekim drugim sredstvima za jednokratnu upotrebu“, rekao je on.

(Sputnjik)pancevo, beograd, novi sad

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti