Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kažu da je ovo najteže pitanje na vozačkom ispitu: Znate li odgovor? - | K-013 Portal
vozački ispit pitanje, pitanje na vozačkom ispitu, vozački ispit, pitanje

Kažu da je ovo najteže pitanje na vozačkom ispitu: Znate li odgovor?


Pogrešan odgovor u saobraćaju može da bude i fatalan u tom slučaju. Većina bi se složila da je ovo najteže pitanje na vozačkom ispitu koje neko može dobiti.

Da li znak Stop ima jaču zabranu u odnosu na Obrnuti trougao – pitanje je zbog kog mnogi padaju na teorijskom delu vozačkog ispita. Još je veći problem to što zbog te iste nedoumice na raskrsnici mnogi sa vozačkom dozvolom izazivaju teške nesreće sa poginulima i povređenima:.

Ovo pitanje na teorijskom delu vozačkog ispita izaziva polemiku već dugo i na društvenim mrežama. Od budućih vozača se očekuje da tačno odgovore vozač kojeg vozila ima pravo prvenstva i kojim redosledom.

Dok jedni misle da plavi automobil ide poslednji jer je za njega znak Stop, a žuti mora da propusti crvenog! Crveni je u ulici sa pravom prvenstva. Međutim, ovo je netačno.

„Među vozačima postoji jedan potpuno neosnovan i veoma opasan stav o međusobnom odnosu znaka Stop i Obrnuti trougao. Ne postoji pravilo da Stop ima jaču zabranu u odnosu na Obrnuti trougao, pa zato vozači što imaju Stop” prolaze poslednji. To je ozbiljna i opasna zabluda“, pojavio se odgovor na Tviteru.

Dakle, tačan odgovor je sledeći: na priloženoj raskrsnici pravo prvenstva ima, najpre, crveni automobil, pa plavi koji ide pravo, a tek onda žuto vozilo koje skreće levo.

(Sputnjik)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...