Kineski grad optužen da je preoteo pošiljku hirurških maski -

Kineski grad optužen da je preoteo pošiljku hirurških maski

pancevo, beograd, novi sad

Kineski grad Dali sa samo osam potvrđenih slučajeva novog koronavirusa optužen je za presretanje pošiljke hirurških maski, koje su bile namenjene Čongćingu, opštini u kojoj ima 400 zaraženih, što je izazvalo negodovanje na društvenim mrežama.

Bolnice i gradovi širom Kine pokušavaju da nabave opremu, posebno zaštitne maske, jer se broj slučajeva oboljevanja od koronavirusa, koji se u decembru pojavio u centralnom gradu Vuhanu, približava 30.000, dok je skoro 600 ljudi preminulo.

Vlada grada Dali, u jugozapadnoj provinciji Junan, optužena je ove sedmice zbog uzimanja pošiljke maski koje su bila namenjene opštini Čongćingu, javili su državni mediji.Čongćing je tražio od vlade Dalija da im vrate nazad maske, ali je vlada Dalija saopštila da je već distribuirala 589 kutija maski i da ne može da im vrati pošiljku.

Taj postupak je izazvao bes na kineskim društvenim mrežama, a mnogi korisnici optužuju grad za krađu.

Čak i u bolnicama u Vuhanu sve je manje zaliha. Grad, koji ima više od 10.000 potvrđenih slučajeva zaraze, pozvao je na javnu podršku kada je reč o zaštitnim sredstvima kao što su maske i odela.

(Tanjug)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com