fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

oglasna tabla, granica sa norveskom

Na granici s Norveškom obaveštenje da je „zabranjeno uriniranje u smeru Rusije”

Na norveško-ruskoj granici osvanulo je obaveštenje koju su postavile nepoznate osobe, namenjene turistima da je "zabranjeno urinirati u smeru Rusije", pod pretnjom visoke novčane kazne.

Natpis na engleskom, postavljen na obali reke koja razdvaja Norvešku i Rusiju, poziva da se "ne piški u smeru Rusije" i nalazi se tik pored službenog znaka koji obaveštava da je mesto pod video-nadzorom norveške pogranične straže.

"Obaveštenje su sigurno postavili dobronamerni kako bi upozorili ljude u prolazu da se ne ponašaju neprimereno", rekao je norveški graničar Jens-Arne Høilund, potvrdivši informaciju objavljenu na portalu Barents Observer.

Prestup se kažnjava s 290 evra, prenosi N1.

Lokacija, popularna među turistima, nalazi se na obalama reke Jakobselve, odakle se lako vidi Rusija.

Norveški zakon propisuje da je zabranjeno "neprimereno ponašanje na granici prema susednoj državi ili njenim vlastima".

Barents Observer navodi da su norveški pogranični čuvari pre nekoliko godina priveli četvoro ljudi koji su bacali kamenje u smeru Rusije, a prošle zime jedna žena koju su snimile kamere dobila je kaznu od 8.000 norveških kruna jer je pružila levu ruku preko granice.

(N1)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.