Neki će se razočarati: Naučnici otkrili zašto žene stenju tokom seksa
stenjanje, stenjanje tokom seksa

Neki će se razočarati: Naučnici otkrili zašto žene stenju tokom seksa
montekristo 0507


Ekipa naučnika sa Univerziteta Lankašir objavila je istraživanje na tu temu, tehnički poznatu pod nazivom „kopulatorna vokalizacija“.

Tokom istraživanja ispitali su 71 ženu u starosti od 18 do 48 godina o detaljima o njihovom stenjanju tokom seksa. Otkrili su kako većina njih proizvodi zvukove u krevetu, ali ne nužno dok doživljavaju orgazam. Umesto toga, 66 žena je priznalo kako stenju da ubrzaju partnerov orgazam, dok 87 posto žena to čini da se osećaju više seksi i samopouzdanije.

– Dok se ženski orgazmi najčešće postižu tokom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou pre i simultano s orgazmom muškarca – zaključili su istraživači. Osim toga, dodaju da žene ubacuju glasanje kako bi smanjile „dosadu“ u krevetu.

Stenju li žene samo zbog muškarca?

– Ne postoji toliko puno istraživanja na ovom području, a bombardovani smo kroz medije idejom toga da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom – kaže naučnica Kristen Mark sa Univerziteta Indijana.

stenjanje, stenjanje tokom seksa

Stenjanje je u stvari poprilično mudra strategija glumljenja orgazma, ali zapravo nema ništa mudro u tome.

– Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očito nije tako – kaže autorka i seksualna edukatorka Peti Brizben, koja savetuje ženama da se koriste stenjanjem i uzvicima samo kad je nešto dobro, a ne kad žele da prikriju ono što nije pa da se pre završi.

Vokalizacija tokom seksa svakako je odličan način da žene dobiju ono što žele u krevetu, a očigledno je kako su danas žene glasnije nego ikad pre jer su na to naučene.

– Žene uče da preuzmu odgovornost nad vlastitim užitkom, a one mogu učiniti i korak više pa mogu da postanu učiteljice svom muškarcu – kaže Brizben, i ističe kako je dokazano da stenjanje potiče i ženski orgazam, odnosno uzbuđenje.

(Krstarica)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble