Pančevac napravio hleb u obliku Manastira Ravanica -

Pančevac napravio hleb u obliku Manastira Ravanica


Miloje Marjanović, pekar iz pekare "Pančevo", ravno 40 godina staža navršio je onog dana, kad mu je uručena nagrada za sjajno remek delo, maketu manastirea Ravanica od - testa.

U takmičenju pravljenja umetničkih dela od testa i hleba, koje je ove godine održano treći put, pekar se okitio - trećim mestom!

- Čitav radni vek sam pekar. I oba sina su mi u pekari. Ovo nije zanat, ovo je umetnost. Nije lako napraviti sjajan hleb, dobro pecivo, mekane vekne i kao duša pogačice... - rekao je za Telegraf bronzani Marjanović, vrstan radnik pekare "Pančevo".

pancevo, beograd, novi sad

Na takmičenju, na kojem se nadmetalo njih blizu 300, Marjanović je pokazao neverovatan talenat, a žiri je posebno bio oduševljen izborom motiva.

- Napravio sam Ravanicu. Imamo čime da se ponosimo i to treba da širimo - ponosno je rekao Marjanović, a salom se orio aplauz.

Uz Marjanovića, stasale su generacije pekara i stručnjaka za pecivo. Svima je nesebičan učitelj, a koliko voli svoj posao, dovoljno govori i to što s velikom pažnjom i ljubavlju pravi svaku veknu.

- Pekar nije posao, to je izbor života. Uz svaku veknu, stasava jedan život - poručio je nagrađeni pekar.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com