U Rimu postavljen automat za pice
automat za pice u rimu

U Rimu postavljen automat za pice
montekristo 0507


Svaka kancelarija u Italiji ima svoj automat za slatkiše, vodu i piće kao i kafu koja je jedno od omiljenih mesta za okupljanje zaposlenih. Slični automati prisutni su i na ulicama velikih gradova u kojima, pored slatkih i slanih užina kao i svih vrsta pića može da se kupi i legalizovani kanabis kao i prezervativi. No, ono što Italijani nikako nisu očekivali jeste da se u zemlji pice takav specijalitet može kupiti na automatu.

Pica iz ovog automata je spremna za tri minuta. Aparat radi 24 sata dnevno i ne radi se o zamrznutim picama koje svako od nas može da stavi u rernu i ispeče za nekoliko minuta već o svežoj, tek ispečenoj pici.Dovoljno je ubaciti novac, izabrati jednu od četiri vrste pica: margarita, kvatro formađi, dijavola ili sa slaninom i sačekati da izađe pica u kartonu, baš kao kada idete u piceriju pa je poručite za poneti.

Ime ovog automata je "Mister Gou" i nalazi se u Via Katanija broj 2 u rimskom kvartu Nomentano. Automat prikazuje i način pripreme pice, mešanje brašna i vode i pravljenje testa koje se seče tako da pica dobije svoj standardni, okrugli oblik.

Dakle, sve obavljaju mašine tj. robot koji, u zavisnosti od toga koju smo picu odabrali, raspoređuje sastojke, a zatim se sve peče na 380 stepeni.

Kompanija na svom sajtu objašnjava da su svi sastojci sveži i da je jedina razlika u tome što je ne prave pica majstori već mašina.

Prolaznici u Rimu su pomalo iznenađeni, a mnogi i nepoverljivi jer šta zapravo može da zameni čar pice i simpatične italijanske picajole. No, ukoliko ste u gradu u dva noću i gladni ste, onda ovo može da bude dobra alternativa.

Ali samo u tom slučaju, bar tako kaže jedan Italijan koji ju je probao i svoje iskustvo podelio na Jutjubu.

(RTS)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble