Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uloge koje je Šon Koneri odbio - | K-013 Portal
šon koneri

Uloge koje je Šon Koneri odbio


Osim što je bio jedan od najlegendarnijih glumaca, Šon Koneri je bio poznat i kao serijski „odbijač“ odličnih uloga.

Na svakoj holivudskoj „šbb kbb“ listi budite sigurni da ćete pronaći Konerija, kojem su prvo ponuđene fenomenalne i ponekad unosne uloge, ali on ih je redovno obijao.

Ovo je samo deo genijalnih uloga koje je odbio.

Gandalf (Gospodar prstenova)

S obzirom na to da je njegova poslednja uloga bila u Ligi izuzetnih džentlmena iz 2003. godine, vrlo neverovatno zvuči podatak da samo dve godine ranije Koneri nije prepoznao potencijal u igranju legendarnog čarobnjaka Gandalfa u spektaklu Gospodar prstenova.

Na stranu što je u pitanju Tolkinov klasik, čudno zvuči i činjenica da je propustio i zaradu od nekih 30-ak miliona koje su mu ponudili za tri nastavka, ali po sopstvenom priznanju, pročitao je scenario koji mu je poslao Piter Džekson i zaključio da on uopšte ne razume o čemu se tu radi.

Morfeus/Arhitekta (Matriks)

Koneriju su ponudili čak dve uloge u kultnom Matriksu, Morfeusa, ali i ulogu Arhitekta. Glumac je obe uloge glatko odbio rekavši, ponovno, da uopšte ne shvata o čemu se radi u ovom SF klasiku.

Sajmon Gruber (Umri muški)

Teško ga je zamisliti kao negativca jer Koneri je oduvek glumio više manje pozitivne likove. Verovatno je zato odbio ulogu u kvalitetnom i uspešnom trećem nastavku filma Umri muški gde je trebalo da zaigrati Sajmona Grubera. Koneri je izjavio da ne želi da glumi toliko zlobnog lika, a uloga je na kraju pripala Džeremiju Ajronsu.

Tomas Kraun

Alan Trastmen, scenarista originalnog filma Afera Tomasa Krauna, glavnu ulogu pisao je upravo imajući Koneriju na umu. Međutim, glumac je ponudu odbio, a  ona je na kraju pripala legendarnom Stivu Mekvinu. Koneri je kasnije priznao da mu je žao što ulogu nije prihvatio.

Rik Dekar (Blejd Raner)

Čini se skoro neverovatno da bi bilo iko drugi mogao glumiti Dekara umesto Harisona Forda, ali uloga je trebalo da pripadne upravo Koneriju. On je, tačnije, bio  jedan od kandidata, a na listi su bili još Pol Njuman, Klint Istvud, Robert Duval, Arnold Švarceneger, Nik Nolti i Džek Niklson. Drugim rečima, najveće zvezde s početka 80-ih.

Albus Dambldor (Hari Poter)

Ako ste mislili da je Koneri početkom dvehiljaditih odbio samo jednu ulogu čarobnjaka, varate se. Ponudili su mu i ulogu Albusa Dambldora, ali Koneri je ulogu odbio rekavši da nema nameru da se ugovorom veže za više dečjih filmova o čarobnjacima. Nakon smrti Ričarda Herisa, uloga je pripala Majklu Gembonu.

Džon Hemond (Park iz doba jure)

Koneri jednostavno nije bio u stanju da prepozna hitove, a to je još jednom pokazao kada mu je Spilberg ponudio ulogu tvorca Parka iz doba jure, dobronamernog Džona Hemonda. Uloga mu je ponuđena, a autor Majkl Krajton medijima je otkrio da je glumac ulogu odbio jer je smatrao da treba da mu ponude više novca. Uloga je pripala Ričardu Atenbrou.

Najdžel Pauers (Ostin Pauers)

Parodija Bonda, Ostin Pauers, postao je mega-hit i mnogi koji su videli brojne reference na filmove o Bondu samo su čekali trenutak kada će se pojaviti neko iz popularne franšize.

Kad se pojavila ideja o liku Ostinovog oca, logičan izbor bio je Šon Koneri. Iako ne postoji tačan razlog, veruje se da je Koneri ulogu odbio jer se u toj fazi ozbiljno pripremao za penziju pa je već ionako izbirljivi glumac postao još izbirljiviji. Uloga je na kraju pripala Majklu Kejnu, glumcu čiji je lik Heri Palmer poslužio kao jedna od inspiracija za Pauersa.

Tarzan

U periodu kada je legendarnog Tarzana glumio Gordon Skot, manja uloga negativca pripala je i tada mladom škotskom glumcu Šonu Koneriju, ali producent Saj Vijntraub bio je toliko oduševljen mladim Konerijem da mu je ponudio ulogu Tarzana u sledećem filmu.

Koneri se zahvalio, a ponudu je odbio rekavši: „Neka dva lika odlučila su da me angažuju za film o nekom špijunu. Ali biću u vašem sledećem filmu.“ Naravno, svi znamo o kojem se špijunskom filmu radi, a Koneri se nikada nije pojavio u ulozi Tarzana, prenosi Index.hr.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...