Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Venčanje za italijansku "zelenu kartu" osam hiljada evra - | K-013 Portal
venčanje, italija

Venčanje za italijansku "zelenu kartu" osam hiljada evra


Serijska venčanja Italijana i stranca, da bi se dobila dozvola boravka i "papiri", otkrila je policija u Livornu, gradu u Toskani, piše agnecija Adnkronos.

Posrednik i mozak “biznisa” je poreklom iz Dominikanske Republike, a jedan od mladenci su Italijani oba pola, “sa željenim dokumentima” i mlade i mladoženje od Maroka, Nigerije, Perua, Kube i Senegala.

Cela operacija koštala između 6 i 8 hiljada eura, Italijani koji su pristajali na posao, dobijali su jedan deo, a ostatak je išao glavnom sefu.

Ženili su se i udavali “na slepo”, utvrdila je policija. Često je razlika u godinama bila i veća od 30 godina, većina nisu govorili jezik onoga drugoga pa su, slučajni svedoci, prevodili za vreme ceremonije venčanja a neke neveste su samo nakon par meseci ostajale udovice.

Nakon venčanja “supružnici” se vise nikada nisu sreli ni videli, uvozni bračni drugovi su živeli u drugim delovima Italije.

Vrhunac apsurda je stariji gospodin Italijan, koji je nakon nekoga vremena poželeo da se razvede, ali nije mogao da se seti ni imena “supruge” niti je znao gde se nalazi, pa se ponovo za pomoć obratio posredniku Dominikancu.

Firma za venčanja posredovala je u sklapanju brakova, poput onog u čuvenom američkom filmu “Zelena karta”, a sada im preti opasnost da u Italiji ostanu i bez statusa.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.