Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 5 sjajnih razloga da mandarine jedete svaki dan - | K-013 Portal
mandarine, zdrava ishrana

5 sjajnih razloga da mandarine jedete svaki dan


Mandarine nisu samo ukusne, već sadrže i mnoge hranljive materije i vitamine koji mogu pomoći u sprečavanju bolesti.

Mandarine bi uvek trebalo da imaju mesto na vašoj listi za kupovinu.

Ovo su zdravstvene prednosti mandarina.

Pun antioksidansa – Ove male narandže imaju više od četvrtine preporučene doze vitamina C po šolji. Takođe, imaju antioksidanse poput beta-karotena, luteina i zeaksantina. Ovi karotenoidi pomažu u očuvanju očiju i kože zdravima.

Pomaže u regulisanju težine – Plodovi mandarine puni su vlakana. Vlakna vam omogućavaju da se duže osećate sito i održavaju vaš sistem za varenje u pokretu. Ovo će vam pomoći u održavanju zdrave telesne težine.

Zdrave kosti – Magnezijum, kalcijum i fosfor koji se nalaze u mandarinama doprinose zdravlju kostiju. Puna šolja daje vam porciju tri minerala.

Reguliše krvni pritisak – Redovno konzumiranje mandarina može vam pomoći u kontroli krvnog pritiska. Vlakna, kalijum i antioksidansi u plodovima održavaju nesmetan protok krvi i održavaju nizak krvni pritisak.

Promoviše dobar holesterol – Vrsta vlakana u mandarinama i pektin sprečava apsorpciju lošeg holesterola u crevima. Na taj način dobar holesterol koji jedete ima više šanse da zasija.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...