Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ako imate ŽELJU za slanim to je znak da vam nedostaje jedan mineral - | K-013 Portal
zelja za slanim

Ako imate ŽELJU za slanim to je znak da vam nedostaje jedan mineral


Nedavne studije pokazuju da je potreba za slanom hranom povezana sa nedostatkom kalcijuma, a za slatkom sa nedostatkom magnezijuma.

Na isti način dešava se da ljudi osete veliku želju za još jednom šoljicom kafe ili da ne mogu da pojedu jelo ako ga prethodno dodatno ne posole. Mnoge studije iz oblasti holističke medicine pokazuju da je žudnja za određenim namirnicama jasan znak da telo pokušava da nam poruči da nam je potrebno više hranljivih materija.

Mnoge žene pred menstruaciju ne mogu bez slatkiša, a razlog je kako navode istraživanja, upravo taj da im ne dostaje magnezijum. Jer, žene koje unose dovoljnu dnevnu količinu ovog minerala u znatno manjoj meri osećaju simptome PMS od onih kod kojih postoji njegov deficit.

Studije pokazuju da je potreba za slanom hranom povezana sa nedostatkom kalcijuma, pa tako mnoge osobe koje su na dijetama u kojima ima veoma malo namirnica bogatih ovim mineralom, imaju želju za slanom hranom.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...