„Beauty“ saveti u zrelim godinama - Kako da uz pravu negu izgledate mlađe -
kako da izgledam mladje, nega lica

„Beauty“ saveti u zrelim godinama - Kako da uz pravu negu izgledate mlađemontekristo 0507


Svaka žena dođe u situaciju da joj je potrebna mala pomoć kako bi dovela svoj izgled do savršenstva. Iako je potrebno tokom celog života voditi računa o sebi, nikada nije kasno da se započnu novi rituali i povrati mladalački izgled.

Starenje je nešto što ne možemo izbeći, ali možemo da usporimo ovaj proces i pronađemo najbolji način da negujemo nesavršenosti na koži i telu. Kako se industrija lepote razvija, postoji mnogo načina pomoću kojih možemo da izgledamo bolje nego ikada i razrušimo sve predrasude o starenju.

Ishrana pre svega

Svi znamo koje namirnice su štetne, ali pitanje je koliko se zaista trudimo da ih izbegavamo u svakodnevnoj upotrebi. Sa godinama se povećava intolerancija na određene namirnice koje postaju teže za varenje te ih je potrebno izbaciti. Pored vitamina sa kojima možemo postići i održavati glatkoću i sjaj kože, veoma je bitna raznovrsna ishrana puna vlakana. Zbog toga treba izbegavati tešku hranu i gazirana pića koji mogu stvoriti probleme sa kožom, kosom i umorom. Napravite plan ishrane prema onome što vam prija i trudite se da se fokusirate na zdrave obroke.

Pravi odabir frizure

Jedna pogrešna odluka kod frizera može da vam doda ne samo nekoliko godina više, nego i nekoliko decenija. Potrebno je da pronađete frizera koji će na osnovu oblika vašeg lica i tena da vam pomogne da pronađete pravu frizuru kojom ćete biti zadovoljni. Kako se kod žena koje su celog života farbale kosu mogu javiti značajna oštećenja, potrebno je utrošiti malo vremena na negu kose. Postoje brojni tretmani koji će vašoj kosi vratiti volumen i sjaj i, uz pravu frizuru, učiniti da izgledate mlađe i lepše.

Tretmani koji podmlađuju

Iako postoje razne kreme koje mogu značajno da utiču na vraćanje elastičnosti koži, ponekad je neizbežno okrenuti se određenim tretmanima kako bi pomogli koži da povrati nekadašnji sjaj. Treba napomenuti da postoje neinvazivni tretmani koji daju odlične rezultate i ne postoje neželjeni efekti. Jedan od trenutno najpopularnijih tretmana je podmlađivanje lica hijaluronskim filerima koji vraćaju sjaj i elastičnost koži već nakon prvog tretmana. Ovi tretmani su najbolji način da za kratko vreme dobijete odlične rezultate i napravite taj prvi korak koji će vam pomoći da se osećate bolje.

Dovoljno sna za lepotu

Čak i ukoliko uradite sve što možete kako biste postigli mladalački izgled, ukoliko ste stalno umorni i ne odmarate se dovoljno, podočnjaci će unazaditi ovaj proces. Postoje brojna istraživanje na ovu temu i svi naučnici se slažu da dovoljno sna na dnevnom nivou može da napravi čudo za vaš ten i izgled. Termin “san za lepotu” je nešto što stalno slušamo, a postoji i razlog za to - samo onaj ko je odmoran može da izgleda besprekorno i postigne sve što treba kako bi vodio računa o svom telu.

Hidriranje kao prioritet

Koža prekriva naše telo i prva je na udaru kada su u pitanju temperaturne promene i uticaj gena. Potrebno je redovno se hidrirati, kako iznutra, tako i spolja što znači da je preporučeni dnevni unos vode minimum koji je potrebno uneti kako bi koža dobila sve ono što joj je potrebno. Pored toga, ovde se misli i na redovno mazanje kože celog tela kremama sa visokim udelom vitamina koji će vratiti koži elastičnost i dodatno je hidrirati. Ukoliko imate običaj da se svakodnevno šminkate, posebno obratite pažnju na lice koje će dodatno biti opterećeno zbog šminke.

Kada dođete u određene godine, shvatićete da je samopouzdanje ono što vas najviše podmlađuje. Ukoliko umete da “nosite” svoje godine i znate da i dalje možete da izgledate kao da ste mladi, sve ostalo su samo pomoćne stvari da dođete do svog cilja.

(Lj. Bugarin)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.