fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

kiseli krastavci, zdrava hrana

Jedite ih što više: Kiseli krastavci su blago koje čuva zdravlje

Kiseli krastavci sadrže veliku količinu vode, proteine, vrlo malo masnoće i prehrambena vlakna. Osim toga, bogat su izvor minerala među kojima su i kalijum, natrijum i fosfor.

Sadrže i vitamine poput vitamina C, A, B-6, B-12, riboflavin, niacin i tiamin.

Snažan su antioksidans – štite telo od slobodnih radikala, nestabilnih hemikalija koje oštećuju ćelije u našem organizmu.

Izvrstan su probiotik – balansiraju probavu i ubrzavaju stvaranje dobrih bakterija koje su ključan deo naše zdrave probave.

Čuvaju jetru – osim što poboljšavaju probavu, kiseli krastavci štite i jetru i pomažu joj da filtrira toksine iz organizma.

Sprečavaju nastanak čira na želucu – čir je unutrašnja rana na želucu, odnosno oštećenje membrane uzrokovano kiselinama.

Kiseli krastavci štite želudac i sprečavaju nastajanje čireva.

Pomažu kod dijabetesa – Istraživanje je pokazalo da kiseli krastavci stabilizuju količinu hemoglobina – proteina u crvenim krvnim zrncima koje prenose kiseonik, prenosi Atma

Kiselost krastavaca pomaže u kontroli dijabetesa.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.