fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

kokice, najzdravija grickalica

Jesu li kokice zaista jedna od najzdravijih grickalica?

Jesu li kokice zaista jedna od najzdravijih grickalica koju možemo pojesti čak i ako pazimo na liniju? Smeju li se onda pripremati u mikrotalasnoj pećnici ili postoji neka bolja opcija?

Novogodišnja odluka vam je da skinete koji kilogram i jedete zdravije, pa osećate grižu savesti nakon što ste pojeli porciju kokica uz dobar film ili seriju? Nema potrebe! One zaista jesu odličan izbor za grickanje ako ne želite da unesete puno kalorija i masnoća.

Dobra vest je da sadrže puno vlakana zbog kojih ćete duže osećati sitost i zahvaljujući kojima će proces varenja hrane biti bolji, “lagane” su za želudac i nemaju puno kalorija. Ipak, sve dobre strane mogu se uništiti u trenu ako ih pripremate na pogrešan način…

Ne bi trebalo pripremati ih mikrotalasnoj jer ta pakovanja sadrže veliku količinu soli i masnoće, pa ćete ih u trenutku pretvoriti u masnu i kaloričnu grickalicu koja sigurno nije dobra za održavanje kilograma niti za čestu konzumaciju.

Osim toga, kesica u kojoj se nalaze sadrži perfluorooktansku kiselinu koja je jako štetna za zdravlje, stoji u saopštenju objavljenom na službenim stranicama Američke agencije za hranu i lekove, FDA. Ta materija služi za zadržavanje masnoće unutar kesice, a testiranja na životinjama takođe su pokazala da povećava rizik od raka jetre, testisa i pankreasa kod njih.

Još jedna informacija koja bi vas mogla zgroziti je da sadrže masnoće za ceo jedan dan! Koristi se palmino ulje koje je, odavno je poznato, najštetnije – povećava holesterol i ugrožava zdravlje srca. Neke kesice sadrže od 4 do 6 grama masti, što je između 20 i 30 posto dnevne vrednosti hranjivih sastojaka u samo jednoj porciji, kao i sva masnoća koju bi trebalo da unesemo tokom jednog dana.

Uz to, sadrže ogromnu količinu soli.

Takođe, kako prenosi EatThis, izbegavajte kokice u bioskopu – samo jedna porcija ima otprilike 1160 kalorija, a količina masti dovoljna je za čak tri dana!

Kako ih onda jesti?

Stručnjaci kažu da bi najbolje bilo ispeći kukuruz kokičar u loncu s malom količinom ulja i na kraju ih malo posoliti ili u aparatu za kokice koji ih peče na vazduh.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.