Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Koja su to najnezdravija pića na svetu? - | K-013 Portal
najnezdravija pica na svetu

Koja su to najnezdravija pića na svetu?Većina nas je odrasla na gaziranim pićima koja su bila glavna u vreme svakog obroka ili slavlja. Danas se roditelji odećaju krivim ako deci ponude takve napitke.

Slatka i gazirana pića su postala než​e​ljen gost na stolu, pa se danas i puno manje piju, i potrošnja istih se iz godine u godinu smanjuje. Ovo je spisak najnezdravijih pića:

Čokoladno mleko

Osim ako ga ne konzumirate odmah nakon intenzivnog treninga, imajte na umu da se ne radi o napitku koji je potpuno bezazlen – jedna bočica ovog napitka sadrži oko 21 gram šećera + plus pojačivače ukusa.

Sok od brusnice

Znate li da ovo voće ima jako malo kalorija i da je neopisivo zdravo? Pa kako se tako nešto može pretvoriti u nešto nezdravo? Upravo zbog gorkog ukusa soka bru​snice, proizvođači dodaju puno šećera kako bi nastao sok.

Napici od narandže

Baš kao što postoji lažni sir, sok od narandže često nije ono što očekujete – radi se o mešavini vode i gustog slatkog sirupa i malo koncentrata pravog soka, ulja i ostalih hemikalija. Jasno je da zdravstvenih dobrobiti u ovom sirupu nema.

Velika šoljica kafe

Dok šoljica ili dve kafe imaju benefite po zdravlje, razmislite ako vam je prvi napitak ujutro šoljica od 2 dcl, puna ovog napitka jer, prema rečima stručnjaka, kosti od toga su slabe. Odrasla osoba bi trebala da unese oko 400 ml kafe u danu, a sve više od toga može da uzrokuje razvoj osteoporoze.

Flaširana voda

Problem je u poznatom "kriminalcu" BPA (bisfenola A), hemijske komponente, koja oponaša hormone i nalazi se u puno plastičnih predmeta. Prema pisanju nekih studija, ova hemikalija može da utiče na razvoj raka i plodnost.

Kafa u limenkama

Da istaknemo oćigledno: Pre kupovine bilo kojeg proizvoda, pročitajte šta piše na nalepnici. U slučaju kafe u limenci, mnogi proizvođači će dodati puno šećera i mleka kako bi napitak bio ukusniji, piše Ordinacija.

Voda sa vitaminima

Iako na njima piše voda, jedna flaša ovog pića sadrži oko 120 kalorija, a svaka od njih dolazi od šećera.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.